Annons
Annons
Sara Pettersson

Sara Pettersson

Restips

Vagabonds drömresmål 2011

Med ett nytt år framför oss, kommer nya drömmar om spännande resor. Här är listan på Vagabondredaktionens egna önskeresmål 2011!

Text: Sara Pettersson • 2010-12-21 Uppdaterad 2021-09-14

1. Alperna, Italien

Per J Andersson: Vill resa runt med hyrbil mellan Champoluc, Cervinia och Courmayeur för att 1) åka skidor 2) äta god mat 3) sitta i en solstol med ett glas campari.

Vagabonds drömresmål 2011
Courmayeur. Foto: courmayeur.ch

2. Calcutta, Indien

Per J Andersson: Staden som trots fattigdom och kaos bjuder på värme mellan människor och en spännande diskussionsglad atmosfär. På kaféerna diskuteras litteratur och politik. På gatan blir man vän med allt från höga chefer till uteliggare och tiggare. Åker i februari dit för första gången på tio år.
Vagabonds drömresmål 2011
Calcutta. Foto: stock.exchng, noladoc30

3. Yunnan, Kina

Sara Pettersson: Vill till Yunnans dimhöljda berg och städerna Lijiang och Dali. Drömmer om att vandra i trånga gränder under röda rislampor, käka dumplings från gatustånd och lyssna till sagolik kinesisk musik.
Vagabonds drömresmål 2011
Lijiang i Yunnan-provinsen. Foto: stock.xchng

4. Berlin, Tyskland

Sara Pettersson: Visst lockar Berlin som stad, men det är till det årliga inlinesmaratonet som går av stapeln den 25 september som jag längtar. Vill svischa fram på klar asfalt så att det sjunger i hjulen tillsammans med tusentals andra åkare.
Vagabonds drömresmål 2011

5. New York, USA

Barbro Jansson: Städernas stad, världens metropol. New York har allt. Här vill jag stanna i minst ett par tre veckor, vandra gata upp och gata ned, gå på några riktigt bra gallerier och utställningar, äta och dricka gott, och dessutom ha ro nog att sitta en halv dag på ett fik och bara kolla på folk.

Vagabonds drömresmål 2011
New York. Foto: Sara Pettersson

6. Beijing, Kina

Barbro Jansson: Politisk och kulturellt centrum i världens folkrikaste land. Efter att ha bockat av Kinesiska muren, förbjudna staden, Himmelska Fridens torg och Himmelens tempel ger jag mig in i de gamla historiska Hutonggränderna. Sen vill jag shoppa loss i Xidan, äta pekinganka och hotpot tills magen står i fyra hörn och på kvällen har jag siktet inställt på stämningsfulla operan Zhengyici Theatre.
Vagabonds drömresmål 2011
Förbjudna staden i Beijing. Foto: stock.exchange

7. Island

Fredrik Brändström: Svindyra Island har efter den ekonomiska kollapsen närmat sig en svensk prisnivå. Islands karga natur och ensliga stämning faller kanske inte alla, men i alla fall mig, på läppen.
Vagabonds drömresmål 2011
Gullfoss på Island. Foto: Sara Pettersson

8. Amerikanska södern

Fredrik Brändström: Har länge närt en pervers fascination för sydstaterna, som fått nytt bränsle efter tv-serier som “True Blood” och “Treme”. Kanske bli 2011 året då jag får upptäcka Louisianas träskmarker och Texas prärier.
Vagabonds drömresmål 2011
Enchanted Rock i the Hill Country i Texas. Foto: Wikipedia, KB

9. Tokyo, Japan

Sara Bregoli: Vill till Tokyo för att uppleva kitsch-kitsch, konstig mat och udda språk.
Vagabonds drömresmål 2011
Foto: stock.xchng

10. Filippinerna

Anna Zavala: För att jag vill öluffa i värmen, prova ny god mat och snorkla bland färgglada fiskar.
Vagabonds drömresmål 2011
Filippinerna. Foto: stock.xchng

Kommentera! Vilket är ditt drömresemål 2011?


Text: Sara Pettersson • 2010-12-21
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top