Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Japans turistbyrå vill skänka bort flygbiljetter

Japans turistbyrå vill locka turister till landet. Deras radikala förslag: att dela ut 10 000 gratis flygbiljetter nästa år.

Text: Redaktionen • 2011-10-12 Uppdaterad 2011-10-12

Förutom att jordbävningen och tsunamin krävde närmare 20 000 människoliv och ledde till utsläpp från kärnkraftverket Fukushima så drabbade turismen till Japan. Antal besökare minskade med 50 procent de tre första månaderna efter skalvet. Även sommarmånaderna var det betydligt färre besökare än vanligt.
Landets turistmyndighet vill nu ta ett nytt grepp och dela ut 10 000 flygbiljetter till turister som önskar besöka landet. Ännu är det bara ett förslag, som måste gå igenom politisk instans för att godkännas. Turistbyråns tanke är att dem som får biljetterna ska skriva resebrev och dela med sig av sina upplevelser på turistbyråns sajt.

Efter att flera internationella medier har snappat upp nyheten så har turistbyråns sajt blivit alldeles nedlusad av besökare som hoppas få biljetter. Därför har JNTO skrivit ett förtydligande på sin hemsida att det just bara är ett förslag, som måste behandlas politiskt först: http://www.jnto.go.jp/


Text: Redaktionen • 2011-10-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top