Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Julrusch till New York – men chartern har resor kvar

Många svenskar vill fira jul utomlands. Resandet till New York ökar med hela 100 procent, men Gran Canaria är fortfarande det populäraste resmålet över helgerna. Fortfarande finns resor kvar.

Text: Redaktionen • 2011-12-01 Uppdaterad 2021-06-23

Julrusch till New York - men chartern har resor kvar
På glid i Central Park. (Foto: Julienne Schaer 2009/NYCGO)

Trots att julen infaller dåligt i kalendern i år ökar de totala resebokningarna med ett par procentenheter. Efter Gran Canaria reser vi helst till Thailand följt av New York som har passerat Teneriffa, Hurghada och Krabi som vinterdestination.

– Sol och värme brukar vara ett av de främsta skälen till att svenskarna reser utomlands över jul och nyår. Därför är det särskilt uppseendeväckande att New York har klättrat från en sjunde- till en fjärdeplats på listan. Shoppingmetropolens stora mellandagsreor och en fördelaktig dollarkurs lockar många svenskar, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Flest platser från Köpenhamn
För dem som vill fira jul utomlands men ännu inte bokat biljett är loppet inte kört.
– Fler platser i kombination med färre lediga dagar gör att det fortfarande finns lediga resor över julen, säger Bassam el Mattar som är Fritidsresors Sverigechef.

Störst chans att hitta en charterresa med Fritidsresor är det på datum med avresa eller hemkomst på en helgdag. Till resmål som Kenya, Egypten och Thailand finns det fortfarande platser kvar. Störst är chansen att hitta lediga platser från Köpenhamn.

Topplista jul- och nyårsresor (avresa 22-31/12 och bokningar gjorde fram till 28/11, föregående års placering inom parantes), enligt Ticket:

1. Gran Canaria (1)
2. Phuket (2)
3. Bangkok (4)
4. New York (7)
5. Teneriffa (5)
6. Hurghada (3)
7. Krabi (6)
8. Cancun (9)
9. Miami (-)
10. London (8)

ANDERS BIRATH


Text: Redaktionen • 2011-12-01
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top