Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Tigrarna blir fler i Indien

Indiska regeringen rapporterar glada siffror från den senaste tigerinventeringen. De stora katterna är 20 procent fler nu, än vid förra räkningen.

Text: Redaktionen • 2011-03-30 Uppdaterad 2021-06-23

Tigrarna blir fler i Indien
Indiska regeringen rapporterar glada siffror från den senaste tigerinventeringen. Tigerökningen presenterades under den internationella tigerkonferensen i New Delhi 28-30 mars.

Siffrorna är glada jämfört med de från föregående inventering. Den omfattade visserligen inte hela Indien, men antalet tigrar hade då sjunkit rekordmycket. Årets inventering är den första sedan 2007 och visar att antalet tigrar i Indien idag uppgår till cirka 1706 stycken, som ger en ökning på ungefär 20 procent.

– Det är oerhört glädjande att vi nu ser en ökning av antalet tigrar i Indien, där hälften av världens tigerbestånd finns. Resultatet är ett tecken på att våra ansträngningar att bevara tigern i framtiden nu verkar ge resultat, säger Ola Jennersten, internationell programchef på WWF, i ett pressmeddelande.

Undersökningen täcker cirka 45 000 kvadratkilometer skog och innefattar 39 tigerreservat. Indiens regering har genomfört tigerinventeringen i samarbete med experter och naturvårdsorganisationer som WWF. För att kunna genomföra räkningen – den största någonsin – har forskarna tagit hjälp av kamerafällor och DNA-tester av spillning. Tidigare har man bara räknat fotspår och spillning.

Forskarna upptäckte ett 50-tal tigrar i en bergskedja längs Indiens västkust, som visar att det finns tigrar Ù�ven utanför reservat och skyddade tigerområden. Tigrar upptäcktes även vid Himalayas sluttningar i tigerparken Jim Corbett National Park och i skogarna utanför staden Ramnagar.

Text: Malin Rothenborg


Text: Redaktionen • 2011-03-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top