Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Zlatan-effekten fortsätter att påverka

Stortstäder fortsätter att vara populära resmål för oss svenskar. Enligt färsk statistik från resebyrån Ticket har storstadsresandet ökat med 25 procent jämfört med samma period förra året. New York fortsätter att dominera och behåller förstaplatsen på listan över det mest populära storstäderna.

Text: Redaktionen • 2012-08-28 Uppdaterad 2021-06-23

Zlatan-effekten fortsätter att påverka
New York – svernskarna favorit

Stortstäder fortsätter att vara populära resmål för oss svenskar. Enligt färsk statistik från resebyrån Ticket har storstadsresandet ökat med 25 procent jämfört med samma period förra året.

New York fortsätter att dominera och behåller förstaplatsen på listan över det mest populära storstäderna. Barcelona har dessutom petat ner London från andraplatsen och har ökat med 25 procent.

En av förklaringarna till förändringar i städernas dragningskraft på oss kan vara sambandet med Zlatans klubbyten. Paris har nämligen ökat med 36 procent i höst och vid Zlatans tidigare klubbyten har Ticket kunnat notera kraftiga ökningar till just den staden där hans klubb har sin hemmaarena till exempelvis Barcelona och Milano.

– Jag tror att många svenska fotbollsfans kan vara intresserade av att lära sig en ny liga. Paris har dessutom kultur, shopping och ett uteliv av världsklass, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.
Istanbul har också ökat och enligt Martin Durnvik kan denna stad upplevas som en exotisk kontrast till de övriga storstäderna i Europa. Värmen där håller dessutom ofta i sig länge och brukar ligga på 20 grader hela oktober ut.

Topplista storstäder

1.[/b] New York (1)
2.[/b] Barcelona (3)
3.[/b] London (2)
4.[/b] Rom (4)
5.[/b] Paris (5)
6.[/b] Istanbul (10)
7.[/b] Berlin (8)
8.[/b] Palma de Mallorca (7)
9.[/b] Prag (6)
10.[/b] Nice (9)

Bokningar gjorda fram till den 14/8 2012, med avresa mellan den 1/9–20/11 2012. Siffran inom parentes anger förra årets placering.

REDAKTIONEN
frida_hjerpe@hotmail.com


Text: Redaktionen • 2012-08-28
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top