ArtiklarResebyråer i kampanj mot barnsexturism
300 resebyråer i Sverige deltar nu i en kampanj mot barnsexturism. "Jag fegar inte ur!" är budskapet, som uppmanar resenärer att anmäla misstänkta barnsexförövare.
Foppa startar flygbolag
Ishockeystjärnan Peter Forsberg ger sig in i flygbranschen. Hans företag Forsbro är en av aktörerna bakom det nya flygbolaget Höga Kusten Flyg AB, som i januari 2008 ska börja konkurrera med SAS på sträckan Örnsköldsvik-Stockholm.
Tågcharter snabbast växande resformen
Fritidsresor beskriver tågchartern som den snabbast växande resformen i resebranshens historia. 7 000 nya platser och flera nya destinationer. På måndagen presenterade Fritidsresor sin storsatsning på tågcharter sommaren 2008.
Rekordmånga svenskar flyger utomlands
Under de senaste tolv månaderna har fler svenskar än någonsin tidigare rest med flyg utomlands. Det visar den senaste statistiken från Luftfartsverket, LFV.
Fem nya Europalinjer från Malmö
Flygbolaget Sterling startar fem nya linjer ut i Europa från Malmö flygplats. De nya destinationerna är Alicante, Nice, Barcelona, London och Florens.
Även Ving startar tågcharter
Fritidsresors satsning på tågcharter under sommaren 2007 slog väl ut. Under sommaren 2008 utökas med fler resmål och platser. Samtidigt får Fritidsresor konkurrens av Ving som ska sälja tågcharter till sex orter.
SJ auktionerar ut biljetter
SJ börjar idag auktionera ut restbiljetter på nätet. Tanken är att fylla de tomma platserna på tågen, och utropspriset är endast en krona.
Kryssning i Thailand
Kryssning i Thailand
Stränder som imponerar på den mest bereste, värme som tinar upp skandinaviska vintersjälar och en vänlighet som inte matchas någon annanstans. Med segelbåt längs kusten får man allt det här utan att behöva dela det med tusentals andra.
SAS Dashplan åter i trafik
Idag, torsdag 4 oktober, tar SAS återigen flygplanen av modellen Dash 8 Q 400 i trafik.
SAS Norge dömt för spionage
Flygbolaget SAS Norge har fällts för industrispionage mot konkurrenten Norwegian. Nu ska bolaget böta fyra miljoner norska kronor, skriver Dagens Nyheter.
Försök med biobränsle i flygplan
Flygbolaget Air New Zealand ska i samarbete med motortillverkaren Rolls Royce och flygplanstillverkaren Boeing göra tester med biobränsle i en flygplansmotor.
Kanarieöarna gör comeback
Researrangörerna säljer resor till Kanarieöarna som smör i solsken. Vings kampanj för att putsa öarnas rykte kan ha påverkat även de övriga arrangörernas försäljning.
BBC har köpt Lonely Planet
Brittiska BBC har köpt resejätten Lonely Planet. Tony och Maureen Wheeler som grundade företaget 1972 säljer huvuddelen av sina aktier.
Lågprisflyget har blivit dyrare
Under det senaste året har priserna på lågprisflyget ökat med ungefär tio procent. Samtidigt väljer allt fler affärsresenärer lågprisflyget, enligt en undersökning av brittiska HRG.
München får ett nytt snabbtåg
Tyska staden München kommer att få ett nytt snabbtåg mellan staden och flygplatsen. Tåget kommer att gå med så kallad magnetsvävarteknik, och bygget ska stå klart år 2014.
SAS börjar flyga med Dash-planen
Flygbolaget SAS meddelar att man planerar att sätta flygplanen av modell Dash 8 Q-400 i trafik igen från och med torsdag den 4 oktober.
Vietnamesisk valuta het i vinter
X-change lanserar nu tre nya valutor som blir möjliga att växla till i Sverige, innan avresa. Det är vietnamesiska Dong, argentinska pesos, och Costa Ricas valuta colon. Men Kambodjas valuta riel får de inte loss.
UD avråder från resor till Burma
Oroligheterna i Burma/Myanmar gör att Utrikesdepartementet nu avråder från icke nödvändiga resor till landet.
Stor efterfrågan på Afrikaresor
Researrangören Ving har märkt av en stor efterfrågan på safariresor till Afrika. Under hösten utökar man därför sitt Afrikaprogram, och börjar bland annat med charterflyg direkt till Mombasa och Kapstaden.
Syndiga Sverige
Syndiga Sverige
Nakna! Alldeles nakna var de! När de sprang dinglade deras könsorgan, säger den bulgariska kvinnan. Filmens namn är Ronja Rövardotter, och den har gett henne bilden av Sverige.

Filtrering

KategoriTagg


Skribent