ArtiklarFlyg billigt med Vatikanen
Nu startar Vatikanen lågprisflyg till katolska vallfärdsorter. Premiärfärden gick av stapeln i måndags då Mistral Air flög från Rom till franska Lourdes.
24 timmar i Tokyo
24 timmar i Tokyo
Panik inför Tokyos storlek? Lugn! Du hinner mer än du tror under ett dygn i den galna storstan.
Ny e-butik för indisk film
Att få tag på indiska filmer från drömfabriken Bollywood är inte lätt. Men nu finns en ny svensk sajt på internet som bara säljer indisk film.
Sunny Beach - ett maffiaparadis
Det pulserande såret, sjukhusbritsens tyglakan med levrat blod, kackerlackorna på operationssalens golv. Detta är mina bilder av Sunny Beach.
Svenskar i Grekland erbjuds evakuering
Stora delar av Grekland står i brand. Nu erbjuder Fritidsresor sina svenska resenärer evakuering.
Rock around Berlin
Rock around Berlin
Berlin = rock'n'roll. Nu finns stadens första rock'n'roll hostel, guidade turer i rockens fotspår och världens enda Ramonesmuseum.
Second hand-shopping i London
Second hand-shopping i London
Glöm Oxford Street och de trista, internationella jättevaruhusen nästa gång du är i London. Tänk istället smågator, secondhand och spännande fynd. Varsågod, här är Londons 10 bästa adresser – för dig som i första hand shoppar i andra hand.
En berest misse
En berest misse
Lena Nordströms katter är mer beresta än de flesta svenskar. De har följt med henne i nästan alla länder i Europa, och har åkt både husvagn, tåg, flyg, buss och båt.
Resa med husdjur - så gör du
Resa med husdjur - så gör du
Vill du ta med hunden eller katten på utlandssemestern? Numera fungerar det ganska smärtfritt att resa med djur inom EU, men det kostar över 2 000 kronor bara att skaffa vaccineringar och papper. Och det kan ta över fyra månader innan vaccinationerna är godkända.
Inrikesbiljetter reas ut
Flygbolaget Sterling säljer nu 100 000 biljetter mellan Stockholm, Göteborg och Malmö till priset av 199 kronor, inklusive skatter och avgifter. Erbjudandet är tidsbegränsat.
Gröna inflygningar bättre än väntat
De så kallade gröna inflygningarna på Arlanda har visat sig spara dubbelt så mycket bränsle mot vad man trodde från början.
Resandet sprider sjukdomar rekordsnabbt
Att vi reser allt mer gör att epidemier sprids snabbare idag än någonsin tidigare. Det skriver Världshälsoorganisationen WHO i en ny rapport.
Flygförbudet till Irak överklagat
Flygbolaget Viking Airlines håller inte med Luftfartsstyrelsen om att det bör vara flygförbud för svenska bolag i Irak. De har nu överklagat till regeringen.
Ovanligt många fick salmonella
Hittills i år har 2 495 bekräftade fall av salmonella kommit till svenska landsting. Det är ovanligt många, och de flesta har smittats på utlandssemestern.
Haj infångad vid spansk badort
En närgången och knappt två meter lång haj har under de senaste dagarna gästat badorten Tarragona, sydväst om Barcelona i Spanien.
Tusentals turister evakuerade i Mexiko
Tusentals turister har evakuerats i Yucatan, Mexiko. Orsaken är orkanen Dean som väntas nå området imorgon tisdag. Svenska Utrikesdepartementet uppmanar svenska resenärer i området att noggrant följa medierapporteringen.
Protester mot Heathrowutbyggnad
Den planerade utbyggnaden av flygplatsen Heathrow utanför London har mött kraftiga protester, både från de boende i området och från miljöaktivister.
Snart dags att döpa ny kryssare
Snart är det dags att döpa Viking Lines nya kryssningsfartyg. 16 000 namnförslag har kommit in, och det blir Viking Lines ledning som bestämmer vilket namn det slutligen blir på den nya båtbebisen.
"Arlandas väntetider alldeles för långa"
Väntetiderna på flygplatsen Arlanda måste kortas, tycker Sveriges affärsresenärer. Nu ska deras intresseförening sätta sig i samtal med Arlandas ledning för att få till snabba åtgärder för att göra flygresandet smidigare.
Nästa sommars resor börjar säljas
Redan idag börjar researrangören Fritidsresor sälja nästa års sommarresor. Det är en rekordtidig säljstart, till följd av att det varit så stor efterfrågan på resor till solen denna sommar.

Filtrering

KategoriTagg


Skribent