ArtiklarTrogna Teneriffa
Trogna Teneriffa
Norr om Playa de las Americas slitna semesterdröm finns ett annat och mer genuint Teneriffa. Följ med längs serpentinvägarna till sömniga byar, vinodlardistrikt och livliga städer.
Köpa med sig hotellsängen hem
Idag, måndag, öppnar ett nytt koncepthotell i Malmö. Den som blir förtjust i sin säng kan köpa med sig en likadan hem - i samma byggnad finns nämligen både hotell och sängbutik. Hotellets namn är Duxiana och det är sängföretaget Dux som står för sängar och butik. Hotell Duxiana finns även i Lund och Helsingborg.
Gäster drabbades av försenad hotellrenovering
Renoveringen av ett av Vings hotell på Gran Canaria har dragit ut på tiden. Något som vissa gäster meddelas endast tre dagar före avresa, skriver Dagens Industri.
Åk skridskor på färjans soldäck
Den 9 november är det premiär för Stena Lines nya skridskobana till sjöss. Färjan Stena Saga får en 140 kvadratmeter stor isrink på soldäck.
115 kronor snittpris i biljettauktion
115 kronor – det är snittpriset hittills för tågbiljetterna i SJ:s auktioner på nätet. Under de första 25 dagarna såldes 7 940 biljetter. Fler sträckor kan bli aktuella till våren.
UD avråder från resa till delar av Filippinerna
Utrikesdepartementet avråder nu helt från resor till Mindanao och Suluarkipelagen i Filippinerna.
Tidernas värsta flygolyckor
Tidernas värsta flygolyckor
Av de tio värsta flygolyckorna genom tiderna berodde fyra på den mänskliga faktorn, tre på terrorism och tre på tekniskt fel. Här är listan över olyckorna med flest dödsfall.
Så farligt är flyget
Så farligt är flyget
Två svenskar dog när ett thailändskt flygplan kraschade i Phuket och flygplansmodellen Dash har drabbats av ett flertal haverier den senaste tiden. Hur säkert är det egentligen att flyga? Vagabond har pratat med en av Sveriges mest erfarna flygsäkerhetsexperter.
SAS slutar flyga med olycksplanet
Flygbolaget SAS har beslutat att helt sluta använda sina 27 flygplan av modellen Dash. I lördags skedde ännu ett haveri då landningsstället vek sig på ett Dashplan på Kastrup. Det blev droppen.
Ny flygbusslinje till Skavsta
Nu ska det bli lättare att ta sig till Skavsta flygplats från Stockholm. Idag, den 28 oktober, startar en ny busslinje från Gullmarsplan.
Tv-kock gör om menyn på familjehotell
Researrangören Fritidsresor satsar på ny buffémeny på sina familjehotell Blue Village. Tv-kocken Rikard Nilsson har tagits in för att se över hur menyn kan fräschas upp.
Strejk stoppar Air France-flyg
En flygstrejk kommer att påverka trafiken hos flygbolaget Air France de närmaste fem dagarna. Strejken inleddes idag, fredag.
SJ satsar på fjällen i vinter
SJ har gjort flera ändringar i sina tågtidtabeller inför vintern och hoppas locka skidåkarna att ta tåget till de svenska fjällen. Helsingborg, Halmstad och Varberg får direkttåg till Åre, och X2000 från Stockholm till Åre kommer att ta en annan väg än tidigare vilket kortar restiden med två timmar.
Jättejumbon landade tryggt på premiärtur
Idag, torsdag, skedde den första kommersiella flygningen med det nya jumboflyget Airbus A380.
Ålandsfärja ur trafik efter grundstötning
Ålandsfärjan som gick på grund utanför Mariehamn i tisdags har tagits ur trafik. Det dröjer till den 10 november innan färjan åter kommer att köra mellan Kapellskär och Mariehamn.
Strejkhot mot flyget
Flyget drabbas om fackförbundet Transports varsel träder i kraft. 1 700 medlemmar omfattas av varslet, som är satta att träda i full kraft den 8 november.
24 timmar i Las Vegas
24 timmar i Las Vegas
What happens in Vegas, stays in Vegas. Följ med på en fartfylld dagstur i kitschens huvudstad.
Bombattrapper gick igenom amerikansk säkerhetskontroll
Tester visar allvarliga brister i säkerheten på amerikanska flygplatser. På två av de största flygplatserna kunde anställda smuggla med bombattrapper eller explosiva ämnen ett flertal gånger genom säkerhetskontrollen.
Danska SAS anklagas för diskriminering
Den danska "klagekomiteen for etnisk ligebehandling" anser att flygbolaget SAS i Danmark diskriminerar personer med "märkliga namn". Det rapporterar Danmarks radio, och svenska TT.
De svartlistade flygbolagen
De svartlistade flygbolagen
Att flyga är säkert. Men det finns bolag och länder där säkerheten är sämre. EU har svartlistat de osäkra flygbolagen – varav de flesta finns i Afrika och Asien. Vagabond har hela listan.

Filtrering

KategoriTagg


Skribent