ArtiklarNytt avtal för Bromma flygplats
Stockholms stad och Luftfartsverket har nu enats om ett nytt avtal för Bromma flygplats.
Förundersökning mot SAS
En förundersökning har inletts mot flygbolaget SAS för incidenterna i Vilnius och Ålborg. Dash 8-planens flighter är fortsatt inställda och varje dag förlorar SAS stora intäkter.
Gamla goa Goa
Gamla goa Goa
Chill out. Ta det lugnt, spänn av. På Anjuna Beach i Goa svävar den elektroniska musiken som skira slöjor ut från strandkaféerna. Men på andra sidan udden är hippieatmosfären ersatt av kassastadda charterturister. Plopp, där öppnades ännu en flaska Sauvignon Blanc.
Ryanair tar betalt för incheckning
Idag börjar Ryanair att ta betalt för incheckning på flygplatsen. För att minska köerna och öka smidigheten uppmanas resenärerna att checka in på internet istället.
Älgen åter i Tyskland
Älgen har hittat tillbaka till Tyskland efter att ha varit borta i flera hundra år. Det kan bli ett hot mot den svenska turistnäringen eftersom tyskar ofta förknippar Sverige med älgar, skriver Dagens Nyheter.
Fritidsresors varumärke starkt
Fritidsresor har det starkaste varumärket av alla de svenska researrangörerna. En anledning till Fritidsresors framgångar kan vara den professionella hanteringen av tsunamikatastrofen, skriver mediebyrån Mindshare i en rapport.
Ny resebyrå för gayresor
Nu startar ny liten svensk resebyrå vars affärsidé är gayresor. Men även de större resebyråerna har börjat vakna och marknadsför sig särskilt mot gaygruppen.
Gratismässor om att plugga utomlands
Vill du veta mer om att studera och jobba utomlands? Just nu arrangeras gratismässor på olika håll i Norden om det.
Fyra av tio tar avbeställningsskydd
Fyra av tio svenska bokar ofta eller alltid ett avbeställningsskydd när de reser. Det är främst kvinnor som väljer avbeställningsskydd – 26 procent jämfört med männens 16 procent.
Svensk bland omkomna i flygkraschen
Dödssiffran för flygkraschen på Phukets flygplats på söndagen stiger. Minst 88 personer omkom. En av de omkomna är svensk, ytterligare en svensk saknas.
Minst 60 döda i flygkrasch i Phuket
Minst 60 personer har omkommit i en flygolycka på Phukets flygplats i Thailand. Två svenska män som befann sig i planet klarade sig undan med lindriga skador.
Resa för hockeyälskare
Är du NHL-fan? Researrangören Hekla Travel arrangerar nu en resa för hockeyfantaster till Nordamerika.
Tågluffande på uppgång
Tågluffande är populärt igen. SJ sålde mer än dubbelt så många Interrailkort under sommaren 2007 som året före.
Fortsatt inställda SAS-flyg
Även under fredagen är flera SAS-flyg inställda till följd av problemen med Dash 8 Q-400-planen. Under dagen handlar det om ett knappt 30-tal flyg och 1 500 passagerare berörs.
Resmässa i Stockholm
Nu är det dags för resmässan "Boka resa 2007" i Globens annex, Stockholm. Mässan pågår fredag till och med söndag och beskrivs som en aktiv marknadsplats.
Egypten lockar svenskar igen
Egypten är åter populärt bland svenska resenärer. Researrangören Fritidsresor har redan nu sålt fler än dubbelt så många resor till Egypten under den kommande vintersäsongen som under hela förra vintern.
Thailand mer populärt än nånsin
Svenskarnas bokningar av resor till Thailand ser ut att slå alla rekord. 40 procent av alla resor som hittills bokats i vinter har Thailand som destination.
Tsunamivarning i Indonesien
Två kraftiga jordskalv har inträffat i Indonesien. Det första uppmättes till 8,0 på Richterskalan, det andra 7,9. Indonesiska myndigheter har utfärdat en tsunamivarning.
Många vill bli flygvärdinna
MyTravel Airways söker flygvärdinnor och stewards till Köpenhamn och Stockholm. Till de 55 tjänsterna har 1 300 ansökningar kommit - på mindre än en vecka.
Alla SAS-flygningar med Dash 8 ställs in
Ännu ett SAS-plan av typen Dash 8 Q 400 råkade inatt ut för ett allvarligt olyckstillbud. SAS har nu beslutat att tillsvidare ställa in samtliga av sina flygningar med flygplansmodellen.

Filtrering

KategoriTagg


Skribent