Artiklar

Skribent: Mikael Persson


Honduras - frestelsernas öar
Honduras - frestelsernas öar
Honduras är politiskt trubbel och okontrollerat våld. Men innanför bananrepublikens skal finns också en arkipelag där havet är fulländat blått. Där livet puttrar fram som en rödfärgad moped från 1960-talet.
Kuba – revolution och salsa
Kuba – revolution och salsa
De senaste årtiondenas världspolitiska svängningar har fått Havanna att halta. Men trots att färgen flagnat och fasaderna bleknat möter vi en stad klädd till fest.
6 exotiska maträtter
6 exotiska maträtter
En maträtt kan bli ett minne för livet. Vagabonds redaktion minns matupplevelser vid Bosporen och Bengaliska viken, i Bangkok och Kraków – och återvände – via köket. Här hittar du recepten.
Benidorm var inte först
Sydamerika - så funkar det
Sydamerika - så funkar det
Vagabond bjuder på en guide till stränder, bolmande regnskog och levande indiankultur i Sydamerika.
5 destinationer för chokladälskaren
5 destinationer för chokladälskaren
Afrika, Europa, Sydamerika … och så den sjunde kontinenten: choklad. Vi tar dig dit. Till världens mest lyckobringande kakaofällor. Följ med.
Nepal - trekking i fred
Nepal - trekking i fred
Korrumperade politiker, en maoistisk gerilla som bråkar, en ekonomi som gått i stå. Livet i Nepal är inte så idylliskt. Ändå möter vår utsända mer mänsklig värme än någon annanstans på jorden.
Fantastiska fotbollsarenor
Fantastiska fotbollsarenor
Glöm Vångavallen, Gamla Ullevi och Idrottsparken i Norrköping. Fotboll är bäst utomlands. Här är arenorna som är värda ett besök – inte främst för fotbollen som spelas där utan för atmosfären, historien eller publiken.
Pengar som hjälper
Skratt och sorg i Guatemala
Skratt och sorg i Guatemala
För drygt tusen år sedan gick den högtstående mayakulturen i Guatemala plötsligt under på ett mystiskt sätt. Så säger historieböckerna. Verkligheten säger något annat. Välkommen till mayaindianernas undanskymda värld.
Rhodos vita fläckar
Rhodos vita fläckar
Rhodos låter lika förutsägbart som en Konsumbutik. Inget nytt under solen. En starkt lysande sol som 300 dagar om året brinner över blått hav och jordbruna höjder. Hit anländer en miljon turister varje år.
Allt som heter London är inte kul
Konflikten i Nepal
Konflikten i Nepal
Nepal är ett av världens fattigaste länder. Medan huvudstaden Kathmandu har västerländska shoppingcenter, internetkaféer och barer dit Nepals nyrika tar sig för att visa upp chict mode och de senaste mobiltelefonerna, lever stora delar av landet ett liv som nästan kan kallas medeltida.
Myten om terrorvänliga muslimer
Så planerar du långresan
Så planerar du långresan
Drömmer du om att sticka iväg och vara borta riktigt länge? Drömmen är bara 16 steg bort. Vi hjälper dig planera långresan.
Tusen år av svenska stolpskott
Noak har övergivit oss
75 liter frihet - jag och min ryggsäck
Jorden kantrar
Nepal motar trafficking i grind

Filtrering

KategoriTagg


Skribent