• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lågpris till Kanarieöarna

  I höst börjar Ryanair att flyga till Teneriffa och Gran Canaria från Skavsta och Västerås. Biljetterna börjar säljas imorgon på Valborgsmäsoafton.

  Lågpris till Kanarieöarna
  Gran Canaria får nu fler lågprisflyg från Stockholm. Foto: Per J Andersson

  Kanarieöarnaflyget från Skavsta och Västerås drar igång i slutet av oktober och det blir totalt fem flygningar i veckan. Till Teneriffa blir det även flyg från Karlstad.

  Ryanair ger sig därmed in i konkurrensen med charterbolagen och Norwegian, som idag flyger direkt från Stockholm Arlanda till Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote. Det nya lågprisflyget blir också en utmaning för SAS nya nonstopflyg Stockholm-Gran Canaria.

  Skavsta och Västerås ligger båda cirka tio mil från centrala Stockholm. I Västerås är förstås glädjen stor över att man nu får en reguljär förbindelse med Kanarieöarna.

  - Vi har länge velat ha trafik till Kanarieöarna på vintern och det finns det underlag för, men ingen researrangör har velat satsa på det. Nu blir det istället Ryanair som gör satsningen, vilket vi på flygplatsen tycker är jätteroligt, säger Västerås flygplatschef Mikael Nilsson, enligt ett pressmeddelande.

  PER J ANDERSSON
  per@vagabond.se

   

  Läs mer

  Reportage Vandra på Gran Canaria

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!