• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bangkoks hetaste klubbar

  Under en natt i Asiens festparadis kan vad som helst hända. Här är en guide till ställena med högst partyfaktor just nu.

  Bangkoks hetaste klubbar
  RCA. Leva i nuet är mantrat i Asiens partyhuvudstad.

  Khao San Road, den mest kända gatan i Bangkok – eller mest ökända, beroende på vem man frågar – är proppfull med backpackers och thailändare som vill göra affärer med de förstnämnda. Klockan är strax efter tio på kvällen och barerna är fulla med överförfriskade resenärer som dricker Singha från flaskan och whisky blandat med Coca-Cola ur hinkar.
  Housemusiken dunkar från högtalarna inne på The Club, den självutnämnda klubbkungen på Khao San. På dansgolvet dansar turister iklädda shorts, linne och flipflops tillsammans med uppklädda thailändskor. Dj-båset tornar upp sig ett par meter över våra huvuden och trancespåren blandas med elektronisk house. Några har ljusstavar i händerna som vevas i monotona rörelser genom dimman som framkallas av rökmaskinerna.
  Det känns som vi är mitt i en ravefest tio år tillbaka i tiden. Festens deltagare verkar vara allt från 17 till 60 år och från världens alla hörn.
  – Det är så billigt att festa i Thailand, säger en blond tysk kille som är ifärd att beställa en flaska whisky för 200 kronor.

  Vi hoppar in i en taxi, kollar att taxametern är påslagen och säger till taxichauffören att köra oss till rca, en av de mest kända partygatorna i Bangkok där sju olika barer och klubbar ligger vägg i vägg.
  Taxi är ett smidigt sätt att ta sig fram kvällstid då trafikstockningarna är betydligt färre än på dagarna och taxa­meterpriset passar budgeten även hos den mest sparsamma backpackern.
  RCA är kantad av palmer och strålkastare lyser upp sport­bilarna som står parkerade längs gatan. r&b-musiken strömmar ur de massiva högtalarna som står utanför ingången till Slim där långa röda mattor ligger utrullade vid entrén.
  Det är packat på dansgolvet men inte en enda västerlänning syns till i folkhavet. En sektion av dansgolvet har drinkbord där folk smuttar på Johnnie Walker Black Label-drinkar blandat med sodavatten eller Cola. Den enda belysningen i lokalen består av några vita avlånga formationer i taket som avger ett svagt ljus, i övrigt är det svart.
  I nästa stora rum finns det ännu fler människor, som trängs framför scenen där ett band uppträder. Alla skriker för att överösta sångaren som sjunger på thai, det är svettigt inne på Slim Live Zone och de flesta av åskådarna hoppar i takt med musiken. Att det är livemusik som är populärast att festa till här råder det inga tvivel om.
  På Demo, en klubb som ligger i fashionabla Thong Lo-området, bedövar housemusiken öronen till den grad att du kan glömma att ha en vanlig konversation med någon här inne. Den breda baren med högt i tak hade varit en gogo-dansares drömarbetsplats, men nu står istället ishinkar med vodka- och whiskyflaskor uppradade med tillbehör.
  I samma byggnad ligger Funky Villa som det vilar lite mer klass över. Trendig publik och mjuka r&b-toner.
  – Det är 90 procent thailändare som kommer hit och mest överklass, berättar managern Amonpong Tavillarp. Klockan är halv tre när musiken dör ut, men natten är fortfarande ung i Asiens festparadis.

  På backpackergatan Khao San Road är de oväntade händelserna vardagsmat och festandet pågår nonstop.

  På backpackergatan Khao San Road är de oväntade händelserna vardagsmat och festandet pågår nonstop.

  1 Funky Villa/Demo

  Hög kändisfaktor

  Till Funky Villa kommer kändisar eller folk som vill synas. Här klär man upp sig för att se så snygg ut som möjligt. Till drinkarna går det att beställa mat, vilket gör att prisnivån hamnar en bra bit över genomsnittet. Musiken består av en blandning av pop och R&B. Demo attraherar en mer blandad samling festprissar: thai­ländare och västerlänningar som gillar att dansa till hård housemusik och att lära känna varandra över en flaska Johnnie Walker vid ett drinkbord.
  • Thong Lor Soi (sidogata) 10. 19–02, fritt inträde.

  På Funky Villa hänger Bangkoks trendigaste klientel och drinken i allas händer är för tillfället whisky-soda.

  På Funky Villa hänger Bangkoks trendigaste klientel och drinken i allas händer är för tillfället whisky-soda.

  Lokala rockband står för underhållningen mellan R&B-dängorna på Funky Villa. Att konversera är omöjligt – ljudnivån är högre än vad en decibelmätare uppnår.

  Lokala rockband står för underhållningen mellan R&B-dängorna på Funky Villa. Att konversera är omöjligt – ljudnivån är högre än vad en decibelmätare uppnår.

  Bartendern på Demo har händerna fulla.

  Bartendern på Demo har händerna fulla.

  2 The Club

  Kom som du är

  Detta är det optimala stället för alla som gillar en hård natt ute. Kom hit direkt som du är från en svettig bussresa – det är garanterat ingen som kommer att höja på ögonbrynen. Trance, house och techno höjer stämningen på dansgolvet. Lämna alla hämningar hemma.
  • 123 Khao San Road. 22–03, fritt inträde, theclubkhaosan.com.

  3 RCA – Royal City Avenue

  En klubb för varje smak

  Sju klubbar och barer med olika stilar i ett. Förutom klubbar som Slim och Flix, ligger Route 66 här som med sina skinnsoffor och träbord
  utanför skapar en avslappnad stämning. Gröna strålkastare far kors och tvärs genom stället som visar MTV på stora tv-skärmar. Toaletterna är rymliga och fräscha och inne på damernas hänger stora ljuskristallkronor i en rosa Alice i Underlandetmiljö.
  • Royal City Avenue, Rama 9 Road. 20–02, fritt inträde.

  På Route 66 åker de karakteristiska gröna strål­­kastarna tvärs över dansgolvet som alltid är fullt.

  På Route 66 åker de karakteristiska gröna strål­­kastarna tvärs över dansgolvet som alltid är fullt.

  På RCA, Royal City Avenue, festar Bangkokbor och turister som om det inte fanns någon morgondag.

  På RCA, Royal City Avenue, festar Bangkokbor och turister som om det inte fanns någon morgondag.

  4 AMP Saloon

  Mysig rockklubb

  Denna bar är ett genuint thaihak som spelar klas­siska rockhits och ligger intill en tatueringsstudio. Många av gästerna i baren är kunder till ägaren av studion. Det är alltså mycket tatueringar i omlopp i baren. Mysfaktorn är hög och även om du inte har en tatuer-ing så är du välkommen hit – stammisarna kommer garanterat få dig att känna dig välkommen.
  • Summarkorn Village (räknas som förort, 20 minuter i taxi), 112 Ramhumhang Road. ampstreet.com. Öppet alla dagar utom söndag till 02.

  AMP Saloon. Tuff på utsidan men mjuk på insidan.

  AMP Saloon. Tuff på utsidan men mjuk på insidan.

  De väna pojkarna på AMP Tattoo.

  De väna pojkarna på AMP Tattoo.

  5 Gazebo

  Populärt bland backpackers

  Restaurang, bar och nattklubb. Hit kommer många när de andra ställena stänger på Khao San Road. Mellanösterntemat lockar backpackers och thailändare. Inne på klubben spelas house och hiphop och utomhus uppträder livebanden. Rök en vattenpipa efter middagen och invänta att klubben fylls på.
  • 44 Roof T­op, Chakrapong Road (nära Khao San Road). Stänger 05, inträde 60 kr. gazebobkk.com.

   

  6 Nest Bangkok

  Mäktig utsikt

  Baren ligger uppe på Le Fenix Hotel varifrån du har en mäktig utsikt över staden. Baren är helt öppen och skulle det börja regna så finns det markiser som snabbt dras över skinnsofforna och den kritvita sanden från ön Ko Chang. Drinklistan innehåller 85 drinkar, däribland mojito som serveras i kristallhinkar med några sugrör. Nest fungerar som förfestställe och har tre stora fester i månaden med bland annat temat "Miami Beach Party".
  • 33, Soi Sukhumvit 11. Stänger 02 vardagar och 03 helger.

  Takbaren på Nest har stans bästa mojitos.

  Takbaren på Nest har stans bästa mojitos.

  9 DJ Station

  Populär gayklubb

  Silom Road är kanske det mest gaytäta området i Bangkok. På DJ Station är det 90 procent killar, thai och väster­länningar blandat, som dansar till klubbhits. Partyfrekvensen är hög, ungefär lika hög som testosteronhalten på det svettiga podiet där många dansar och som överblickar dansgolvet. Bli inte förvånad om någon kläm­mer dig lite varstans på kroppen – det ingår. Partydjuren går vidare till G.O.D.: en nyöppnad gayklubb som har öppet till 05.30, ett stenkast bort på Soi 2.
  • Silom, Soi 2. Öppet 22–02, inträde 40 kr.

   

  7 Scratch Dog

  Packad svartklubb

  Denna undergroundklubb räknas som svartklubb och blir fullpackad efter 02 då de flesta andra klubbar stänger. Det är trångt och svettigt vid drinkborden och så här sent är många på Scratch Dog på rejält partyhumör, vilket innebär mycket dans till dj:ns hiphop eller house – beroende på vem som spelar. Badpersonalen möter dig vid ingången och förväntar sig att du beställer in en flaska på fläcken.
  • 8–10 Sukhumvit Road, Soi 20 (under Windsor Hotel). 20–sent, du köper drinkbiljetter som inträde.

   

  8 Sirocco Sky Bar

  Andlösa vyer

  På 63:e våningen i State Tower ligger denna bar som överblickar stora delar av staden från 200 meters höjd och som tar andan även ur den mest äventyrslystna resenären. Är du höjdrädd? Kom inte hit. Klädkoden är "smart and casual", så lämna sandalerna och shortsen hemma. Den dyraste champagnen kostar 10 000 kronor flaskan, men drinkarna, som till exempel Sunset 63, är väl värda sina
  100 kronor.
  • 1055 Silom Road. lebua.com, öppet 18–01.

  Utsikten från Sirocco är tacksam att fotografera som skrytbild från resan.

  Utsikten från Sirocco är tacksam att fotografera som skrytbild från resan.

  Minst 10 miljoner människor kallar denna metropol sitt hem.

  Minst 10 miljoner människor kallar denna metropol sitt hem.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!