• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Barnfamiljer väljer London

  London med besök i studior där Harry Potter-filmerna spelats in står högt på listan när barnfamiljer väljer storstadsresa på höstlovet.

  Barnfamiljer väljer London
  För att ta sig till Harry Potter-studiorna tar man pendeltåg från centrala London till Watford Junction och byter där till Warner Brothers egen transferbuss.

  Allt fler tar med sig barnen på en helgresa till en storstad. Enligt charterbolaget Vings enkät, där 7 119 personer svarat på frågor om semester och resvanor, lockar London allra mest bland storstäderna. Men barnen får inte vara för unga, de ska ha fyllt minst tio år svarar 63 procent i undersökningen. Och det man vill ha är främst roliga upplevelser tillsammans. En magnet för barnfamiljer är nyöppnade Harry Potter-museet i Warner Brothers studior i utkanten av London.
   
  London följt av Barcelona och Paris är de storstadsresmål man helst skulle resa till i sällskap med barn. Men även storstäder som New York och Rom ligger högt på Vings topplista.  
   
  Även om shopping är en stor del av upplevelsen på resan är det viktigare för många föräldrar att barnen lär sig något nytt på resmålet. Nästan sex av tio tycker att barnen bör uppleva berömda sevärdheter och historiska platser. Men viktigast är ändå att ha roligt och skapa gemensamma minnen med sina barn.
   
  – Min erfarenhet, efter att ha gjort ett antal storstadsresor med mina barn, är att det är väldigt stimulerande att se staden med barnens ögon. De är nyfikna och ser saker som jag som vuxen inte tänker på och bidrar till många roliga reflektioner och aha-upplevelser.  Samtidigt får man inte glömma bort att de är barn och behöver många pauser och vila, säger Magdalena Öhrn på Ving, enligt ett pressmeddelande.

  Vings topplista

  Städer vi helst besöker i sällskap med barn (max tre svarsalternativ):

  1.     London: 56 procent
  2.     Barcelona:  41 procent
  3.     Paris: 36 procent
  4.     New York: 32 procent
  5.     Rom: 22 procent

   

  Läs mer om London för barn i vårt arkiv:

  London - hipp storstad för tonåringar
  London – kul för hela familjen
  London med barn
  Londons rockigaste adresser

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!