• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 knäppaste resehändelserna 2013

  Minns du den italienska turisten som åkte till oktoberfest och tappade bort sin bil? Eller fotografen som blev tillsagd att lämna Saudiarabien – för att han var för snygg? Vagabond sammanfattar det gångna årets mest anmärkningsvärda resehändelser.

  10 knäppaste resehändelserna 2013
  Var är bilen? Den italienske turisten glömde var den stod parkerad under oktoberfesten. Foto: Thinkstock

  1. Avvisades för att han var för snygg
  JANADRIYA/RIYADH, Saudiarabien. Fotografen och skådespelaren tillika hunken Omar Borkan Al Gala blev tillsammans med sin delegation från Förenade Arabemiraten ombedd att lämna landet då de besökte en kulturfestival nära Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Enligt officiella påståenden var det av oro för att deras närvaro skulle grumla lättpåverkade kvinnors omdömen (!). Ryktet säger dock att det var den oannonserade ankomsten av en kvinnlig saudiarabisk artist som orsakade förvisningen. 

  2. Glömdes kvar i planet och vaknade upp i en flyghangar
  HOUSTON, USA. Tom Wagner var på väg från Lafayette i Louisiana för att hälsa på släktingar i Kalifornien. Flygresan med United Express innebar dock en mellanlandning i Houston. Det var också i Houston, i en tom och nedsläckt flyghangar, som han vaknade upp flera timmar senare. Flygpersonalen hade missat den sovande passageraren vilket resulterade i att han blev instängd. Detta var inte första gången som United Express glömde kvar en sovande passagerare i planen. Amerikanen Ginger McGuire råkade ut för en liknande händelse år 2010.

  Här vill man inte vakna upp. Foto: Thinkstock.

  3. Ramlade ner från pir på grund av Facebooksurfande
  MELBOURNE, Australien. En taiwanesisk kvinna som semestrade i Australien behövde räddas av polisen då hon distraherad av sin telefon fortsatte framåt, då piren inte gjorde det. En person som såg det hela kallade på hjälp. Kvinnan som inte kunde simma hittades av polisens spaningsbåt 20 minuter senare. Som tur var visste hon hur man flyter på ryggen. 

  4. Bar nio par jeans på flyget
  GUANGZHOU, Kina. En man som försökte slippa bagageavgifterna vid en resa till Nairobi hade inte mindre än 70 klädesplagg på sig. Mannen uppmärksammades av säkerhetsvakterna då de fann hans smala ansikte men stora kroppsform suspekt. Mannen hade lyckats få på sig inte mindre än nio par jeans. 

  5. Efterlyste bilen efter oktoberfesten
  MÜNCHEN, Tyskland. Den italienska turisten som besökte oktoberfesten tog kanske en öl för mycket. Han glömde nämligen bort var han hade parkerat sin bil. Efter upprepade, men misslyckade försök av honom själv och en hittelön på 200 euro till den som kunde lokalisera bilen, återfanns den fem veckor senare. Upptäckten gjordes av en uppmärksam läsare till en lokaltidning som skrivit om mannens sökande.

  Salute! Italienaren drack kanske några öl för många Foto: Thinkstock.

  6. Tog trappan på en åktur
  New York, USA. En arbetare på LaGuardia flygplatsen i Queens blev sugen på pizza och tog sitt arbetsfordon på lunchrast – en motoriserad trappa på hjul. När han parkerat framför en pizzeria, upptäckte och fotograferade någon det udda ekipaget som snabbt blev en snackis i amerikanska medier.

  7. Glömde guldet på flyplanstoalett
  BANGKOK, Thailand. När ett plan från Calcutta/Kolkata till Bangkok städades av personalen gjordes en ovanlig upptäckt – på en av toaletterna fann de hela 24 guldtackor. Värdet på fyndet motsvarar sju miljoner svenska kronor och myndigheter misstänker ett misslyckat smugglingsförsök.

  8. Följde kartan in på landningsbanan
  ALASKA USA.Flera trafikanter som använde Apples kart-app med vägvisningsfunktion och ställde in sin slutdestination till flygplatsen i Fairbanks i Alaska blev dirigerade att korsa en landningsbana för flygplan som var i fullt bruk. Felet upptäcktes och korrigerades senare. Ingen olycka skedd.

  Vågar man lita på kartan? Foto: Thinkstock.

  9. Fastnade i åkattraktion
  ANAHEIM, USA. En man som blev fast i en av Disneylands attraktioner stämde nöjesparken på 50 000 kronor. Hans advokat uppger att sången "Its a small world" som spelades om och om igen när attraktionen gick sönder, gav honom både ångestattacker och höjt blodtryck. Mannen är rörelsehindrad och när attraktionen gick sönder kunde personalen inte evakuera honom och han blev fast i 30 minuter.

  10. Fick inte ta med sig sitt lasersvärd
  DENVER, USA. Peter Mayhew, som spelade Chewbacca i de tre första Star Wars-filmerna, skulle flyga hem till Texas från Denver. Den 69-åriga skådespelaren opererade nyligen knäna och har svårt att gå. Mayhew är imponerande 221 centimeter lång, vilket förstås betyder att han behöver en extra lång käpp – som passande nog är utformad som ett blått lasersvärd. Personalen på flygplatsen ansåg dock att käppen var för lång och ville först inte låta Mayhew ta med sig den.Händelsen väckte stort raseri hos många trogna Star Wars-fans som uttryckte sitt missnöje på Twitter. Lite senare släpptes både käppen och Mayhew ombord på planet och fansen kunde pusta ut. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!