• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Olika regler för flygresor med små barn

  Att flyga med små barn kan vara knepigt. Flygbolagen har olika regler och kostnader gällande extra bagage och sittplatser och som förälder blir det svårt att hitta de bästa alternativen. Men för att underlätta har resesöksajten Skyscanner skapat en guide över flygbolagens olika kriterier.

  Olika regler för flygresor med små barn
  Att som förälder välja rätt resa är knepigt i flygbolagsdjungeln.

  Skyscanner har undersökt över 40 internationella flygbolag för att ta reda på vilka regler som gäller när man flyger med spädbarn (barn under två år). Enligt Annica Jansson, nordenchef på Skyscanner, är guiden utförd för att ge information till föräldrar.
  – Syftet är att underlätta och göra det smidigt att resa med spädbarn. Det ska vara enkelt att ta beslut om vilket flygbolag som är det bästa.

  Man har tittat på vad det kostar att resa med spädbarn, hur många väskor som får checkas in utan extra kostnad och om bolagen erbjuder gratis prioriterad ombordstigning.

  Något som skiljer sig åt mellan flygbolagen är kostnaden för att resa med barn i knät. Några bolag tar ut en fast avgift, medan andra tar ut en procentandel av vuxenbiljettpriset.

  Det många inte vet är att det på många flyg går att köpa en egen sittplats till de minsta. Men enligt Skyscanners undersökning varierar priserna mellan flygbolagen. Exempelvis tar Ryanair, Thomson och Easyjet ut fullt vuxenpris medan Air France endast tar 15 procent av vuxenpriset.

  Reglerna hos olika bolag ser även annorlunda ut när det gäller otympligt bagage, såsom barnvagn och bilbarnstol. Med exempelvis Aer Lingus och Qatar är ett bagage tillåtet utan extra kostnad, medan Easyjet, Virgin Atlantic och Monarch erbjuder upp till tre bagage gratis.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!