• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Surfa säkert i sommar

  Det har blivit allt mer vanligt att vi svenskar surfar på mobilen under semestern. För att undvika baksmällan av skyhöga telefonräkningar finns några smarta tips att följa.

  Surfa säkert i sommar
  Säkra tips för mobilsurfingen under semestern. Foto: Thinkstock

  Trots att vi ofta reser för att komma bort från den hektiska vardagen, har vi inte lyckats slita oss från våra mobiltelefoner. Enligt teleföretagen blir det allt mer vanligt att vi på resande fot kopplar upp oss på Internet via mobilen.

  Under utlandssemestern är det många som gärna vill kunna använda sin smarta telefon på samma sätt som hemma. Vi laddar upp semesterbilder på Instagram och Facebook, söker upp en bra restaurang i området och kollar kartor och mejl. Men för att inte surfkostnaderna ska skjuta i höjden finns det en del saker att tänka på innan avresa. Björn Lindberg, nät- och surfexpert på Tele2, tipsar om hur vi bäst håller koll på våra surfkostnader:

  Stäng av trafik. Stäng av eventuella appar som automatiskt hämtar data. Välj istället själv när du vill uppdatera inkorgen på mejl eller få notiser och annan information.

  Ladda ner. Spara ner kartor och musik innan du reser. Då slipper du onödig datatrafik som uppstår vid streaming.

  Gratis wi-fi. Många hotell och kaféer utomlands erbjuder gratis wifi-uppkoppling. Passa på att utnyttja den.

  Nollställ data. Genom att innan avresa nollställa mätaren i din telefon som visar dataförbrukningen, har du stor koll på hur mycket som används under resan.

  Läs även: Snart billigare att surfa och ringa utomlands

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!