Tidernas bästa säkerhetsvideos

Från sjungande kabinpersonal till kaxiga pensionärer, här är sju stycken videos med det lilla extra som bevisar att säkerhetsgenomgången på planet inte behöver vara tråkig.

"Spänn fast dig och släpp loss" – Virgin America

I den här filmen  från Virgin Atlantic levereras alla instruktioner med sång- och dansnummer i samma nivå som en musikal på Broadway. Lill-killen som informerar om rökförbud är enormt söt!

"Den mest episka säkerhetsvideon som någonsin gjorts" – Air New Zealand

Titeln på den här sagan om ringen-inspirerade filmen ljuger inte, den är episk!. Förutom Elijah Wood som spelade Frodo i Sagan om ringen-filmerna medverkar även triologins regissör och producent Sir Peter Jackson.

"Säkerhet från den gamla skolan" – Air New Zealand

I Air New Zealands charmiga säkerhetsvideo "Safety Old Scool Style" från 2013 visar tv-stjärnan och huvudrollsinnehavaren Betty White att humor inte behöver ha något bäst före-datum. 

Tillbaka till 80-talet med Delta Air Lines

Kassettband, sprayade frisyrer, neon och utomjordningen Alf. Den här säkerhetsvideon ryker av nostalgi. 

Turkish Airlines video med Manchester United-spelare

En säkerhetsvideo från 2011 för fotbollsälskare: Rooney, Fletcher, bröderna Pereira da Silva, Nani (Sporting Lisbon) och Smalling.

Dansshow i flygkabinen – Cebu Pacifics 

Okej, det är ingen säkerhetsvideo men flygvärdinnorna som dansar sig igenom säkerhetsgenomgången på det filippinska flygbolaget Cebu Pacifics är definitivt inte tråkig.  

"Resan " – Virgin Atlantic

Virgin Atlantics tecknade säkerhetsvideo är lång men underhållande. I filmen görs ett flertal filmreferenser, hittar du alla?

Läs mer: