• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Unik fotoserie visar den otroliga skönheten hos världens folk

  Den brittiska fotografen Jimmy Nelson reste jorden runt i tre år för att besöka några av världens mest avlägsna folkstammar. Resultatet är förstummande vackert.

  Unik fotoserie visar den otroliga skönheten hos världens folk
  Kazaker, Mongoliet.

  Fotoserien "Before They Pass Away" portätterar några av världens mest isolerade folkslag. Fotografen Jimmy Nelson säger att han ville dokumentera en värld som han anser vara på väg att försvinna. Eftersom projektet var fristående från sponsorer och uppdragsgivare är den helt inspirerat av den skönhet han fann sig se genom kameran. 

  Ladakhi, Himalaya. Folkdräckten som kvinnan bär kallas Goncha och är Ladakhi-folkets traditionella klädsel.  

  Tibetaner.

  Fotoprojektet tog tre år att göra. Totalt besökte Jimmy Nelson 35 olika folkstammar för att dokumentera deras liv och dela deras vardag.  

  – Jag ville bevittna deras anrika traditioner, delta i deras ritualer och upptäcka hur resten av världen hotar att ändra deras sätt att leva på för alltid. Men framförallt, så ville jag skapa ett ambitiöst estetiskt fotografiskt dokument som skulle stå sig genom tiderna. Ett samlat verk som skulle bli en oersättlig etnografiskt dokumentering av en snabbt försvinnande värld.  

  Maorier, Nya Zeeland.

  Nentsisk man, Ryssland

  Kvinna från Drokpa-stammen. Man uppskattar att folkslaget utgörs av cirka 2 500 individer som lever i det konfliktdrabbade området Ladakh på gränsen mellan Indien och Pakistan. 

  Maorier, Nya Zeeland.

  Himba, Namibia.

  Before they pass away. Förlag: Teneues.

  Before they pass away. Förlag: Teneues.

  Projektet har färdigställts i en fotobok som utgivs av Teneues. Se projektets hemsida, förlagets hemsida eller Jimmy Nelsons facebooksida för mer information om boken. 

  Missa inte att gilla Vagabond på facebook för mer resenyheter och inspiration!

  Läs mer:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!