• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 resesajter du inte vill vara utan

  Gillar du att knåpa ihop resan på egen hand? Här är fem oumbärliga webbplatser för dig som fnyser åt resebyråer, paketresor och charter.

  5 resesajter du inte vill vara utan
  Använd rätt resesajter, både innan och under resan. Foto: Thinkstock.

  1. Flygresor.se

  Bäst på flyg

  Varje letande efter en flyg­biljett borde börja på en prisjämförelsesajt. När du köper en ny kamera eller en tvätt­maskin, går du kanske till Prisjakt eller Pricerunner för att se var du får den billigast? Smart. Precis likadant fungerar sök­sajter som Flygresor, Momondo, Skyscanner och Kayak. Alla gör jobbet, men vi gillar Flygresor.se för att den är svensk, snabb och ger goda möjligheter att filtrera sökningen så att du får precis det du letar efter.

  2. Hotels.com

  Störst på hotell

  På nätet finns en drös med sajter som hjälper dig att boka. Hotels.com, Expedia och Book­ing är de största och alla fun­kar fint, men bara en av dem ger dig gratisnätter. Bli medlem i Hotels.coms bonusprogram Welcome Rewards så får du en natt gratis för var tionde du bokar. Långsemestern kan alltså ge en weekend­resa på köpet. Bonusprogrammet har en del finstilt att sätta sig in i, men det är smidigt och leve­rerar.

  3. Tripadvisor.se

  Kunden vet bäst

  Kanske sparkar vi in öppna dörrar med det här tipset, för alla använder väl världens största resesajt ibland? Men vi kan bara inte hoppa över "Trippan". Läs hotell­recensionerna innan du bokar, gör du inte det får du skylla dig själv när du checkar in på ett riktigt loppboende. Klicka in och läs re­staurangtipsen när du anlänt. Använder du Tripadvisors app i telefon eller surfplatta är sökfunktionen "I närheten" den bästa reseguide du kan hitta.

  4. Seatguru.com

  Flyg som en kung

  Få saker förstör starten på en resa som en usel sittplats på flyget. Trots det lämnar många resenärer stolsplaceringen till slumpen. Förutsatt att du reser med ett bolag där du kan välja stol när du bokar eller checkar in på nätet så kan du själv paxa bästa möjliga lediga stol. Leta upp flyg­bolag och flygplanstyp och kolla efter platser som är grönmarkerade. Sedan kan du le i mjugg åt stackarna som hamnar längst bak, med ryggstöd som inte går att fälla.

  5. Tripit.com

  Allt på samma plats

  Kanske det smartaste som uppfunnits för resenären sedan res­väskor med hjul. TripIt är en rese­planerare som automatiskt hämtar in information om dina hotellreservationer, flygbiljetter, bokade hyrbilar, tåg, färjor eller bussar och presenterar allt i en överskådlig reseplanering. Uppgifterna visas kronologiskt, dag för dag, komplett med bokningskoder, adresser, kontaktuppgifter och kartor. TripIt gör att du aldrig behöver skriva ut en pappersbekräftelse igen.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!