• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Safariguide tappar tålamodet totalt: Skäller ut turist som vägrar lyssna

  UPPDATERING: En timme efter att Vagabond publicerade artikeln om videon kom det fram att den var fejk. Videon var en bluff från en karriärsajt som ville uppmärksamma personer som gjort opassande yrkesval.

  Det skriver Channel24, som är en del av samma koncern som sajten bakom bluffen och samma resesajt som först skrev om videon. Videon som visar en hur en safariguide skäller ut en oförsiktig turist, blev snabbt viral tack vare att flera medier svalde betet. Förutom Vagabond gick bland annat Fox News, Daily Mail, och Expressen på bluffen. Har du ingen aning om vad vi pratar om kan du ändå kolla in videon, utskällningen händer vid 1.45. 

  Videon som lades upp med användarnamnet Nic During visar en grupp "turister" på walking safari i Sydafrika. Först är allt bra. Men när en av turisterna struntar i "guidens" upprepade varningar och blir lite för ivrig med att få en chans att se det oidentifierade djuret som gömmer sig i buskarna "brister" det för guiden.

  Ett prassel i buskarna längs med stigen får guiden att stanna upp gruppen. 

  "Vi befinner oss bland rovdjur nu" Jag vill att ni sänker era röster och håller ihop", säger han.

  En äldre man i sällskapen lyssnar dock inte på varningen och närmar sig buskarna. 

  Guiden säger till mannen på nytt. Men snart har han glömt bort varningen och närmar sig buskarna återigen.  

  "Jag menar allvar, det här är farliga djur. Håll ett säkert avstånd mellan dig och djuren", säger guiden efter att han fört tillbaka mannen till vägen igen. 

  Strax efter det hörs ett morrande ljud. Sedan bryts videon. När den startar igen är guidens tålamod slut och han ger en rejäl bassning till den nyfikne turisten på både engelska och afrikaan innan han går iväg för att kalla efter en jeep som ska ta tillbaka mannen till lägret. 

  Källa: traveller24.news24

  Missa inte:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!