• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny uppfinning gör att borttappade bagage snart är historia

  Ny teknologi kommer göra det möjligt att spåra resväskan med GPS och skicka notifikationer till din mobil när din väska lastas ur planet och befinner sig på rullbandet för upphämtning.

  Ny uppfinning gör att borttappade bagage snart är historia

  Det är väsktillverkaren Samsonite och elektronikföretaget Samsung som står bakom den nya smarta resväskan. Med hjälp av ett microchip som liknar de som finns i mobiltelefoner och som installeras i väskan kommer ägaren kunna se var väskan befinner sig och spåra den om den kommer fel, skriver Dagens Industri och hänvisar till Daily Mail.

  Microchipet kommer även kunna ställas in så att den skickar en notis till dig om du rör dig mer än ett visst antal meter bort, något som kan vara bra för den som lätt tappar bort sina resväskor. Dessutom planerar företagen att i framtiden utveckla väskor med installerade motorer som skulle driva fram väskan för egen hand. 

  – Det är lite utav ett utopi som vi arbetar mot men vi är inte riktigt där än, säger Ramesh Tainwala, vd på Samsonite.

  Inom en snar framtid hoppas Samsonite dock att den nya tekniken kommer möjliggöra automatisk incheckning utan mänsklig interaktion och de har redan inlett samarbeten med stora flygbolag som Lufthansa, KML Air France och Emirates.

  Tanken är att chipet ska kunna identifiera väskans ägare, destination och flygbolag så fort resenären anländer till flygplatsen. 

  Läs även: 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!