• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dagens bild: Marmormoskén

  40 000 personer. Så många får plats under någon av Schejk Zayed-moskéns 82 vita marmorkupoler. Moskén i Abu Dhabi är landets största och är ett måste vid ett besök i den Förenade Arabemiraten.

  Dagens bild: Marmormoskén

  Moskén som stod färdig 2007 är världens åttonde största i storleksordning och landmärkets imponerande arkitektur och konstnärliga kreativitet är i klass med världsarv som Taj Mahal i Indien och Jordan i Petra.

  Den är inte billigt gjord – inga utgifter sparades ­vid konstruktionen – materialen som användes inkluderar guld, marmor, ädelstenar och kristaller.

  Några av dess mest utmärkande egenskaper är poolerna vid framsidan som reflekterar moskéns siluett, världens största matta (5,627 m2) som väger otroliga 35 ton och sju överdådliga ljuskronor med Swarowskikristaller.

  Byggnadssarbetet leddes av det italienska företaget Impregilo men samlade arkitekter, ingenjörer och konstnärer från hela världen.

  När Förenade Arabemiraten firade 40 år som nation firades det hela med en spektakulär ljusshow på fasaden som du kan se här under. 

  Fakta: Att besöka moskén är gratis och guidade rundturer erbjuds dagligen klockan 10, 11 och 17.  Från söndag till torsdag är moskén öppet mellan 9 till 22, på fredagar mellan 4.30 och 23.00. Tänk på både kvinnor och män förväntas bära kläder som anses som vara anständiga och som täcker kroppen.
  Läs mer på: szgmc.ae/en/

  Missa inte: 

  Att Gilla Dagens bild på facebook!

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!