• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så sparar du pengar på New Yorks dyraste turistattraktioner

  New York är ingen billig stad att semestra i och när det kommer till nöjen och entrépriser till sevärdheter kan plånboken snabbt minska i omfång. Men vet man hur – så går det ofta att hitta reducerade biljetter eller betydligt billigare alternativ.

  Så sparar du pengar på New Yorks dyraste turistattraktioner

  Sajten Mashable har listat några av New Yorks 10 dyraste turistattraktioner ­­– och hur du kan spara pengar vid ett besök.

  #1. En show på Broadway

  Snittpriset som en Boradway-besökare betalade för en show förra året ligger på drygt 104 dollar, vilket motsvarar cirka 850 kronor, men genom att leta efter rabatterade priser på internet, ta del av grupp-erbjudande eller köpa så kallade "day-of-show-tickets" så kan man fynda biljetter för upp till halva priset.  Håll koll på sidor som www.tdf.org och playbill.com.

  #2. Sightseeingbussar

  Det finns flera företag som erbjuder så kallade Hop on hop off-bussar. Två av de största är Grey Line och CitySights NY där du får betala 59, respektive 54 dollar (cirka 485 och 445 kronor) för ett 48-timmarsspass. Bokar du online eller till exempel väljer ett kombinationserbjudande ihop med ett New Yorks-pass där du får gratis entré till populära attraktioner kan du spara upp till 30 dollar. I jämförelse med detta så kostar ett 7-dagarskort till stadens bussar och tunnelbana 31 dollar (255 kronor).

  #3. Circle Line runt Manhattan

  Båtturen Circle Lines Best of NYC-kryssning startar i Hudsonfloden och tar dig runt Manhattan förbi frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och en rad andra sevärdheter. För de som inte vill spendera 41 dollar för biljetten men ändå vill se New York från vattnet är färjan till Staten Island helt gratis. 

  Foto: flickr / Creative Commons.

  #4. Madame Tussaud

  Biljetter till det kända vaxmuseet kostar 37 dollar (300 kr) på plats och 29,60 om du köper biljetterna online.  Andra – billigare ­­­­– turistattraktioner i närheten inkluderar Ripley's Believe It or Not (29.95 dollar i luckan och 23,95 dollar online) och Marvel's Avengersutställning  (27 dollar). Vill du istället se en kändis på riktigt så finns det en rad tv-inspelningar som är gratis, nycgo.com är en bra sida för mer information om biljetter. 

  #5. The Bronx Zoo

  Djurparken i the Bronx är USA:s största och ett besök kostar 33.95 dollar men köper du biljetten online sparar du 3 dollar. Men den bästa dealen får du om du besöker parken på onsdagar, då betalar du nämligen hur mycket du vill. 

  #6 och #7. One World Observatory och Empire State Building

  New Yorks senaste skyskrapa One World Observatory är en riktig höjdare och när den öppnar den 29 maj kommer den att ge besökare slående panorama-utsikter från 381 meters höjd för ett pris på cirka 260 kronor (32 dollar).Empire State Building har två observationsplatser. En biljett upp till våning 86 på 320 meters höjd kostar 32 dollar och för att komma 369 meter upp i luften för ett besök på våning 102 får besökare betala 52 dollar (cirka 430 kronor). Ett billigare alternativ till de båda skyskraporna är Top of the Rock, som kostar 30 dollar att besöka. 

  Utsikt från Top of the Rock. Foto: Thinkstock.

  #8. Intrepid, Sea, Air & Space museum

  Intrepid är ett militärmuseum som ligger vid Pier 86 på West Side.  Några av de största sevärdheterna är en ubåten USS Growler och ett Concordeplan. Biljetter börjar från 24 dollar men för vill du besöka utställningen Space Shuttle Pavilion tillkommer 7 dollar. Har du däremot möjlighet att besöka museet under juli har du chans att komma in gratis, varje torsdag erbjuder museet nämligen filmvisningar och de första som kommer dit får gratis inträde.

  #9. Skridskobanan vid Rockefeller Center

  Den kända skridskobanan vid Rockefeller öppnar vanligtvis i oktober och för 39 dollar kan besökare hyra skridskor och använda ringen i upp till 90 minuter. Ett billigare alternativ är skridskobanan i Bryant Park som ligger några kvarter bort. Att använda ringen är gratis och skridskor finns att hyra från 15 dollar per person. 

  Skridskoåkning vid Rockefeller Center, ett populärt men onödigt dyrt vinternöje. Foto: Thinkstock.

  #.10 MoMA och the Met

  Både the Museum of Morden Art (MoMA) och the Metropolitan Museum of Art (the Met) har ett inträdespris på 25 dollar(205 kronor). Priset är däremot endast ett förslag och på flera museer går det att komma runt priset genom att själv bestämma vad man ska betala (även om det är sedligt att betala entréavgifterna för att stödja museernas verksamhet). Liknande priser finns på Guggenheim varje lördag efter klockan 17.45, på Whitney Museum of American Art på fredagar mellan 19.00 och 21.30 och på the American Museum of Natural History dagligen. 

  Missa inte: 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!