• Få vagabond.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Stor guide: New York

    Vad är nytt i New York? Massor! Nya hotell, restauranger, butiker, takbarer och kaféer poppar upp. Vi tipsar om det senaste i världens bästa stad.

    Stor guide: New York

    Relaterat: 

    10 hösttips till New York/40 måsten i New York /Spara pengar på New Yorks turistattraktioner / 20 gratisnöjen i New York / Klassiska barer på Manhattan / New Yorks bästa skybarer / 24 timmar i New Yorks Midtown /Bästa burgarna i New York / Tips från Brooklyn och New York / Världens 50 bästa barer

    Hakkasan

    Äta. Lyxkineskedjans originalrestaurang i London är en av Storbritanniens mest omtalade och belönad med en Michelinstjärna. Hakkasan New York öppnade i början av april 2012 och har delat stadens matintresserade i två läger. Många älskar inredningen och menyn, andra tycker att det är bra men för dyrt. Enorm lokal med lounge­känsla och diskjockeybås.

    Hakkasan

    Hakkasan

    Hakkasan

    Hakkasan

     

    Jimmy, The James

    Takbar. Hotellet The James öppnade 2010 i Soho. Hotellet är ett läckert, men dyrt alternativ för den som vill bo i en av Manhattans trevligaste stads­delar. Takbaren Jimmy kan du njuta av oavsett om du är hotellgäst eller inte. Baren skiljer sig från andra takbarer i New York, den är mer ned­tonad och avslappnad. Här finns varken DJ eller happy hour, men däremot fina vyer över nedre Manhattan från 18:e vå­n­ingen och både utomhus­terrass och lounge under tak. Inte sällan stängd för privata fester, så kolla med hotellet om du inte vill riskera att åka i onödan.

    Jimmy, The James

    Jimmy, The James

    Jimmy, The James

    Jimmy, The James

     

    The Vagabond Café

    Fika. Med det namnet förstår ni väl att vi måste ta med det här kaféet? The Vagabond Café har fått grannarna i West Village att älska stället. Ägarna är snackiga och trevliga, stämningen avslappnad och priserna låga oavsett om du tar en crêpe, en panini, öl eller ett glas vin. Inredningen är vintage från tjugo- till åttiotal och på fre­dagar och lördagar spelas livemusik. Vår enda invändning? Att den varma mackan Vagabond Shoes inte heter Vagabond Magazine.

     

    Rymdfärjan har landat

    Lära. Rymdfärjan Enterprise är en av New Yorks nya attraktioner. Förra smmaren lyftes färjan upp på däck på det gamla hangarfartyget Intrepid i Hudson River och blev en del i en ny utställning om rymden. Enterprise har varit i tjänst sedan 1970-talet – utan att någonsin ta sig upp i rymden, utan förblev testfarkost.

    Rymdfärjan Enterprise. Foto All Over Press

     

    Wythe Hotel

    Sova. Hotellen har inte direkt varit snabba att anpassa sig till det växande intresset för Brooklyn, men de senaste åren har det börja hända saker. Wythe Hotel är ett av de nya Brooklynhotellen. Det ligger i en renoverad industribyggnad i trevliga Williamsburg och har 72 rum, restaurang, bar och takbar. Hotellrestaurangen, Reynards, bjuder på kolgrillat, lokalproducerat och meny som skiftar med säsongerna. Rum från 179 dollar per natt.


    Hotel BPM

    Sova. Här är ett till nytt Brooklynhotell. BPM står för "beats per minute" och namnet är fullständigt logiskt med tanke på att en känd hip-hop-dj, Bijal Panwala, står bakom hotellet. Läget är kanske aningen utanför svenska NYC-resenärers allfarvägar, i Sunset Park, men du är bara två stopp från Manhattan med expresståg. Hotel BPM lovar "lyx till ett pris du har råd med" och en hotellupplevelse med musik­kultur i fokus. Högtalarna i rummet – och i badrummet – spelar DJ Bijals hotellmixar.

    Hotel BPM

    Hotel BPM

     

    Ginny's Supper Club

    Festa. Svenske kändiskocken Markus Samuelssons hyllade Harlemkrog Red Rooster har växt neråt. I Ginny's Supper Club, en trappa ner från restaurangen, hyllas 1920-talets speakeasys, de illegala barer som uppstod under förbuds­tiden. Det är en lounge med
    levande musik, kreativa drinkar och soulfood från Red Roosters kök, skapad för "magiska Harlemkvällar". Baren har öppet till tre på morgonen på helger.


    La Montanara by Forcella

    Äta. Dietister och kalorijägare, titta bort. New Yorks första pizzeria helt tillägnad friterad pizza har öppnat i Lower East Side. Jo, ni läste rätt. Friterad. Pizza. Pizzadegen friteras i olja innan den skickas in i ugnen, vilket ger en extra knaprig men ändå luftig och, enligt uppgift, extra smaskig pizzaupplevelse. Typiskt USA att göra fet mat ännu fetare, tänker du? Fel. De första pizzadegarna friterades i Neapel.

    • 168 Ludlow Street.


    Uniqlo

    Shoppa. Vi är många New York-resenärer som upptäckt Uniqlo i Soho och fyllt resväskan med snygga, funktionella och nästan fånigt billiga kläder från Japans motsvarighet till H&M. Nu har Uniqlo växt och varumärket börjar bli välkänt. En butik har öppnat på modetäta 5th Avenue. Och det är inget hål i väggen det handlar om, utan den största kläd­butiken längs hela gatan och Uniqlos största i världen: 8 300 kvadratmeter shopping. Dessutom finns en stor butik på 34th Street. Det lär bli ännu mer japanska kläder i resväskan framöver.

    Uniqlo

    Uniqlo

     

    La Birreria

    Takbar. När svulstiga italienska matmarknaden Eataly öppnade vid Madison Square Park blev den genast omtalad. På hela 4 700 kvadratmeter säljs alla italienska delikatesser du kan tänka dig. Köp med dig, eller ät på någon av marknadens fem restauranger. Dessutom bryggs öl på taket, intill restaurangen, och serveras direkt ur faten.


    Pod 39

    Sova. The Pod Hotel har varit ett populärt budgetalternativ i New York i flera år. Framgångskonceptet är små rum utan krusi­­duller till låg kostnad – åtminstone med New York-mått – och snygga allmänna utrymmen där gästerna kan träffas. Förra året öppnade systerhotellet Pod 39 med 367 rum i Murray Hill med bekvämt avstånd till Grand Central Station.


    Yotel

    Sova. Ett till nytt hotell som, precis som Pod 39, satsar på yteffektiva rum, gemensamma sällskapsutrymmen och gäster som vill vara uppkopplade. Det trådlösa nätet är supersnabbt och gratis. In- och utcheckning sköts via automater. Yotel började som kapselhotell på europeiska flygplatser och öppnade på Manhattan förra sommaren. Hotellet har blivit omtalat för sin Yobot, en industrirobot som tar hand om gästernas bagage.

    Yotel

    Yotel

     

    Hjula runt staden

    I juli förra året kom de till New York, den typ av hyrcyklar som redan finns i städer som Paris, Köpenhamn och Stockholm. 10 000 cyklar har placerats i 600 stationer runt om i staden och tanken är att de bara ska användas för cirka 5 kilo­­meter åt gången, eller upp till 30 minuter. Att ha tillgång till cyklarna i 24 timmar kostar 9,95 dollar och den första halv­timmen ingår i priset. Åldersgräns är 16 år och du betalar i automaten vid cykelstationen.

    Clyde Frazier's Wine & Dine

    Äta. Walt "Clyde" Frazier är en av New Yorks stora baskethjältar, han ledde New York Knicks till ligaseger 1970 och 1973. Nu har Frazier fått en egen restaurang i Hell's Kitchen. Finkrog med amerikansk mat med asiatiska influenser, sportbilder på väggarna och en liten basketplan att spela bort några middagskalorier på.

    Clyde Frazier’s Wine & Dine

    Clyde Frazier's Wine & Dine

     

    Super Linda

    Äta. På Super Linda i Tribeca serveras stekar, tacos, ceviche och andra rätter inspirerade av smaker från Uruguay och Argentina. Stället har två våningar: restaurangen på den ena och en hästsportin­spirerad lounge kallad Jockey på den andra. I baren serveras öl och drinkar från olika syd­amerikanska länder. På cocktaillistan finns namn som Allende och 60 Seconds over Buenos Aires.

    The NoMad Hotel

    Sova. Designern Jacques Garcia använde sin egen lägenhet i Paris som modell för ombyggnaden av den här Beaux-Arts-byggnaden från förra sekel­skiftet, strax norr om Madison Square Park. North of Madison … NoMad. Ni fattar. Mest omtalad har biblioteksloungen blivit, en boksamling på två våningar förbundna av en spiral­trappa importerad från Sydfrankrike. Ta ett glas vin och läs på om New Yorks historia. The NoMad Hotel har 168 rum och läget passar de flesta. Men dyrt: från 325 dollar per natt.

    The NoMad Hotel

    The NoMad Hotel

    The NoMad Hotel

    The NoMad Hotel

     

    Conrad Hotel

    Sova/takbar. New York-borna älskar sina takbarer och hotellen gör allt de kan för att stilla begäret. På de flesta nya hotell som byggs i staden har arkitekterna numera ritat in en bar med utsikt redan från början. Lyxiga Conrad Hotel i finanskvarteren i downtown öppnade i maj förra året. Hotellet lockar med en imponerande lobby med ett 13 våningar högt atrium smyckat med konst och med takbaren Loopy Droopy. Tak­baren är öppen maj–oktober. En natt på hotellet startar på cirka 360 dollar.

    Conrad Hotel

    Conrad Hotel


    Corkbuzz

    Dricka. Mer än en bara en enkel vinbar, Corkbuzz är också en skola där den vetgiriga vin­älskaren kan lära sig mer om drycken. Här finns ett vinbibliotek och här hålls kurser om både utländska, amerikanska och regionala viner och man lär ut hur vin och mat paras ihop på bästa sätt. För både proffs och nybörjare. Boka i förväg eller droppa in och se om det finns plats.


    Press

    Takbar. Okej, den här baren är egentligen inte purfärsk. Press öppnade våren 2010, men är så fenomenal att vi tipsar om den ändå. Takbaren tillhör hotellet Ink48 och trots att byggnaden är låg, bara 16 våningar, är utsikten fullständigt hänförande. Läget längst västerut på Manhattan där Hell's Kitchen slutar och Hudson River tar över ger nytt perspektiv på skyskraporna runt Times Square. Enklaste sättet att ta sig upp till Press är att bo på Ink48 – hotellet är riktigt bra – annars kan du ibland få köa en stund till hissen.

    Press

    Press

    Press

    Press


    Acme

    Äta. Smakerna från danska Noma, världens bästa restaurang, har letat sig över Atlanten och landat i East Village. Acme har tagit över en lokal där en populär cajunrestaurang med samma namn tidigare låg. Köket är inriktat på den mat-trend som kallas New Nordic Cuisine. Kock är Mads Refslund med ett förflutet på just Noma i Köpenhamn. På menyn finns röding med purjolök och kapris och torsk med jordärtskocka och tryffel. Drinktips: Smokin Thyme Cocktail gjord på vodka, mezcal, hallon och timjan.

     

    Haute Hippie

    Shoppa. New York-baserade modemärket Haute Hippie har öppnat sin första egna butik. Stilen är snygg och elegant med bohemisk nerv. I butiken i Soho finns också smycken, väskor och det enklare märket Haute Hoodie med vardagssnygga kläder för både män och kvinnor.

    Haute Hippie

    Haute Hippie

     

    The Out NYC

    Sova/festa. Hotellet ska bli ett epicentrum för New Yorks LGBT-invånare och ett måste för gayturister – det är förhoppningarna på nya The Out NYC i närheten av Times Square. Hotellet öppnade i mars förra året och har 105 rum, en nattklubb som har öppet alla dagar i veckan och en stor spaanläggning. The Out NYC har byggts runt tre gårdsplaner med olika teman: Secret Garden, The Great Lawn och Sun Deck. Även om hotellet är inriktat på gayresenärer är alla välkomna. Mottot: "Ett straightvänligt cityhotell". Rummen kostar från 250 dollar per natt.

    510 West 42nd Street, theoutnyc.com

    The Out NYC

    The Out NYC

  • Få vagabond.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!