• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Insidertipset: Roy Fares favoritkaféer i Kalifornien

  Tv-aktuelle mästerkonditorn Roy Fares älskar amerikanska bakverk. Här avslöjar han sina favoritkaféer i Kalifornien.

  Insidertipset: Roy Fares favoritkaféer i Kalifornien
  Magnolia Café och Roy Fares, aktuell med med tv-programmet United States of Cakes på Kanal 5. Foto: Thomas Engström/Kanal 5.

  Förtjusande atmosfär

  1. Magnolia Café

  Känt genom tv-serien Sex and the City. De fyra väninnorna fikade ofta på Magnolia Bakery i New York, och numera finns kaféet även i LA. Hit kommer man inte bara för deras goda tårtor och cupcakes, utan även för att förtjusas av en atmosfär fylld av finess. Allt är väldigt tjejigt och gulligt, samtidigt som du får känslan av att sitta hemma i någons mormors vintagehem.

  8389 W 3rd Street, Los Angeles. magnoliabakery.com

  För gourmet-fantasten

  2. Joan's on Third

  Vill du ha lite extra lyx på morgonkvisten bör du besöka Joan's on Third och prova en av alla superhärliga frukostar och brunchar de erbjuder. Ett super-trevligt ställe som inte är för amerikanskt, här finns även lite europeiska influenser. Våfflorna är dessutom omöjliga att motstå, precis som allt annat smått och gott de har på menyn.
  8350 W 3rd Street, Los Angeles. joansonthird.com

  Joan’s on Third.

  Joan's on Third.

  Helt hysteriskt

  3. Griddle Café

  Det här kaféet är helt hysteriskt! Beställer du pannkakor här, kan du få dem i princip vilken smak som helst. Är du svag för cornflakes, beställ "Hear Me Roar" innehållande Frostiesflingor. Eller varför inte "Black Magic"-pannkakor toppade med Oreokakor och vispgrädde. Griddle Café kanske är lite too much, men ibland kan man inte låta bli att älska även det.
  7916 Sunset Blvd, Los Angeles. thegriddlecafe.com

  För dig som älskar eko

  4. Urth Caffé

  Till Urth Caffé lockas många svenskar, kanske för att allt är organiskt och rättvisemärkt. I sitt eget rosteri rostar de kaffe-bönor, så att du får en rykande färsk kopp kaffe när du kommer hit. De är väldigt stolta över att ha fått utmärkelse för bästa latten i LA. De har det mesta, från soppor till sallader, och även deras desserter finns som veganskt alternativ.
  8565 Melrose Avenue, Los Angeles. urthcaffe.com

  Enjoy Cupcakes.

  Enjoy Cupcakes.

  Vin till kakan

  5. Enjoy Cupcakes

  Mitt i Santa Barbaras vimmel hittar du detta annorlunda kafé, där de erbjuder vinprovning tillsammans med cup-cakes. Är man svag för "more is more" så finns här en otrolig variation på smaker. Kanske kan man tycka att vin och cupcakes inte passar så bra ihop, men tvärtom så blir det ett kul och lyckat koncept där syran och sötman skapar en bra balans.
  38 W Victoria Street, Santa Barbara. enjoycupcakes.com

  Läs även: 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!