• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 sätt som Google hjälper dig att hitta billigare och bättre flyg

  Vi är övertygade – Google Flights är precis lika bra som (och i vissa fall bättre än) vilken resebyrå och flygsajt som helst. Här är varför.

  6 sätt som Google hjälper dig att hitta billigare och bättre flyg
  Vår tids smartaste sökmotor för flygbiljetter? Foto: skärmdump Google Flights.

  1. Sök flyg till en specifik region

  Vet du inte vart du ska? Du kanske är sugen på en kort weekend till Europa? Då skriver du bara in flygplatsen du vill resa från, datum och "Europe" så visas en karta över hela kontinenten med priser på flyg och du kan enkelt jämföra hur mycket det skulle kosta att flyga till London istället för Barcelona och så vidare. 

  Samma sak gäller om du vet att du vill åka till Italien men inte är säker på exakt vart. Du kan dessutom ställa in filter som reglerar flygbolag, flygtid och maxpris. 

  2. Spela reseroulette 

  Känner du dig äventyrlig? Tryck på "I'm feeling lucky"-knappen och låt Google välja din destination. Först går du in på kartan via "extend map" sedan väljer du vilka datum du vill resa. När du sedan trycker på knappen kommer Google att föreslå destinationer till baserat på din sökhistorik och vilka platser som är populära. Dessutom visas en graf över vilka datum som är billigast. 

  3. Google berättar vilket flyg som är mest prisvärt

  Genom funktionen "Best flights" låter Google dig se vilket flyg som ger dig bäst valuta för pengarna baserat på pris och flygtid. 

  4. Och vilka datum som är billigast

  Om du vet var du ska och är lite flexibel kan du använda lågpriskalendern. Genom att ställa markören i datumrutan så poppar en kalender upp där de billigaste flygpriserna på varje datum är markerade med grönt.

  5. Få tips på ändringar som kan spara dig pengar

  Om din sökning har liknande – men billigare – resultat som innebär att du flyger en dag senare eller efter, eller till en annan närliggande flygplats så visas de automatiskt upp i sökningen.  

  6. Bevaka din sökning

  När du till slut vet när och vart du ska resa kan du spara din sökning. Tyck på "Save this itinerary"-knappen och följ hur priserna går upp eller ned, om priserna sjunker får du dessutom ett mail ­– som hittat! 

  Källa:The Huffington Post

  Tyckte du om artikeln? Dela den med dina vänner och missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler researtiklar och inspiration.

  Mer läsning:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!