• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 praktiska reseprylar du inte visste att du saknade

  Ibland springer man på saker som underlättar i vardagen. Saker som man aldrig någonsin kan vara utan när man väl börjat använda dem. Här kommer en lista med reseprylar du inte visste att du behövde.

  1. Avlastande mugghållare

  När man hastar runt på flygplatsen med pass och flygbiljetter i ena handen och resväskan i den andra är det lätt att ångra att man köpte den där take away-kaffen. Det slutar ofta med någon form av spillolycka eller att man helt enkelt får slänga kaffemuggen innan man hunnit dricka upp. Med en mugghållare som fästes på rullväskan kan du dricka när det passar och rusa när du måste. Utan att spilla. 

  Bild: Creative Commons/goodtugo

   

   

  2. Portabel regnluva

  Ibland är det otroligt osmidigt att kånka runt på en regnjacka eller ett paraply, för att vara beredd om det skulle börja regna. Med denna portabla regnluva i fickan kan du snabbt skydda dig från oväntade skyfall. Perfekt om du är på långpromenad i en främmande stad eller på utflykt långt ifrån skyddande tak. 

  Bild: Hoodtogo.com

   

   

  3. Duschkräm i pappersformat

  När du flygit långt eller är ute på äventyr och inte har tillgång till dusch kan du fräscha till dig med hjälp av dessa body wash-sheets. Tillsätt vatten till ett ark och vips så löses det upp till löddrig duschkräm! Produkten är godkänd att ta med i handbagaget. Förutom duschkräm finns även handtvål, rakgel, tvättmedel och shampo i samma format.  

  Bild: Travelonbags.com

   

   

  4. Osynlig plånbok

  Är du ofta orolig för att ha dina kreditkort och kontanter i fickan eller i handväskan? Stilla oron med en BH-plånbok. Den är gjord av tvättbart silke, väger bara 14 gram och extremt otillgänglig för ficktjuvar.

  Bild: Eaglecreek.com

   

   

  5. För den myggkänslige

  Ska du semestra i fuktiga, insektstäta miljöer i sommar? Har du redan nu börjat få ångest över myggbettens avskyvärda kliande? Det finns en räddning! När myggan kommit åt dig, trots dina tappra försök att hålla den borta, kan du använda denna manick för att lindra klådan med hjälp av en elektrisk impuls. En räddare i myggbettsnöden!

  Bild: Zapit.es

   

  6. Solcellsladdare

  Vi har alla upplevt halvpaniken när telefonen dör mitt på den härliga sommardagen och ett eluttag är långt borta. Många har förberedd med portabla batterier, men även dessa laddas ju ur förr eller senare. Lösningen? Solcellsladdare! Lägg laddaren i solljuset och fyll på med energi. Detta förutsätter att man vistas i sol förstås…

  Bild: Coolstuff.se

   

   

  7. Portabel tvättmaskin

  Oavsett var och när vi reser kommer de smutsiga kläderna alltid att vara ett projekt att hantera. Ofta slutar det med att halva resväskan består av kläder man inte vill använda igen, av olika smutsiga anledningar. Den portabla tvättmaskinen tar hand om detta. Häll i vatten, tvättmedel och dina kläder. Sen är det bara att stänga påsen och skrubba. Häll ut smutsvattnet och fyll på med rent. Färdigt!

  Bild: Coolstuff.se

   

  8. Väskornas Batmobile

  För dig som reser ofta och vill lyxa till det i bagagestallet finns denna högteknologiska väska. Med en app i telefonen har du full kontroll på din packning. Väskan har en inbyggd bagagevåg, USB-kontakter för mobilladdning och låsfunktion via appen. Den är också försedd med GPS-tracker så att du i appen hela tiden kan se var din väska befinner sig. Tekniken har kommit långt när till och med din packning är ständigt uppkopplad! 

  Bilder: Bluesmart.com

  Källa: Buzzfeed

   

  Läs också:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!