• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är framtidens galnaste hotellprojekt

  Innovativa, spektakulära och kanske lite galna. Vissa av dessa är ännu bara idéer på ritborden men några planeras öppna redan nästa år. En sak är i alla fall säker – de här hotellprojekten är ämnade att imponera.

  Här är framtidens galnaste hotellprojekt

  Europas högsta skyskrapa

  80 våningar och 381 meter högt. Lyxhotellet som ska byggas i den schweiziska alpbyn Vas är designat av den prisbelönte arkitekten Tom Mayne och kommer att bli Europas högsta, så länge som ingen annan byggnad hinner slå rekordet innan den förväntade invigningen vid 2019. Hotellet kommer rymma 107 rum och sviter, ett spa och en pool, restauranger, och caféer, bland annat.  

  Hotellet i Vas förväntas bli Europas högsta byggnad.

  The Water Discus Hotel, Förenade Arabemiraten

  Dubais nya lyxhotell  kommer komplett med en egen helikopterplatta och kommer att ta gäster upp i luften och ner under vattenytan med en konstruktion som påminner om en rymdfarkost. Totalt 21 rum kommer att finnas och den nedersta våningen tar gästerna 10 meter ned till samma nivå som havsbottnen. 

  Bild: Deep Ocean Technology.

  Bild: Deep Ocean Technology.

  Bild: Deep Ocean Technology.

  Den flytande snöflingan, Norge

  Se norrsken utan att lämna hotellrummet. Platsen för det Krystall Hotel med 86 rum är inte fastställt men den flytande konstruktionen kommer att placeras i en fjord nära Tromsö. Bygget är planerat att börja nästa år och om allt går enligt planerna kommer det 5-stjärniga hotellet att vara redo för gäster 2017. 

  Bild: Dutch Docklands.

  Tour Triangle, Frankrike

  Paris kommer att få sin första skyskrapa på 40 år. Efter att stadens beslutfattare sa nej till förslaget i november förra året har byggnaden nu fått grönt ljus efter en omprövning av beslutet. Tour Triangle kommer bli 180 meter högt och rymma kontor och 120 hotellrum med utsikt över Eiffeltornet. 

  Bild: Herzog & de Meuron.

  Amphibious 1000, Qatar 

  Det här gigantiska hotellet har skapats för att efterlikna en bläckfisk ned utsträckta armar, vilket är passande då det planeras att byggas i anslutning till ett marinreservat. Ett flertal sviter som mer liknar båtar, kommer att ligga utspridda längs med "armarna" och innehålla våningar under vattenytan. Projektet har fått godkänt och byggandet planeras att inledas inom kort. 

  Amphibious 1000 kommer ha sviter som delvis ligger under vattnet.

  Dawang Mountain Resort, Kina

  Det här megakomplexet som förväntas öppna under 2016 kommer bland annat att rymma en vattenpark, en inomhus-skidanläggning och ett 60 meter högt vattenfall utöver de 270 hotellrummen. Hotellet kommer byggas i ett gammalt stenbrott i närheten av staden Changsha i Hunan-provinsen.

  Dawn Mountain Resort är ritat av arkitektfirman Coop Himmelblau.

  Lofoten Opera Hotel, Norge

  Lofoten Opera Hotel kommer att bestå av både hotellrum och bostäder. Genom sitt naturnära läge, i utkanten av Lofoten kommer hotellet kunna erbjuda sina gäster oslagbara utsikter över de spektakulära nordnorska landskapen. 

  Bild: Snøhetta.

  Bild: Snøhetta.

  Bild: Snøhetta.

  Unbalance Hotel, Peru

  Det här skeva hotellet är tänkt att balansera på en klippkant utanför Perus huvudstad Lima. Istället för att blockera utsikten över Stilla havet är tanken att hotellet med sina 125 rum i stället ska rama in landskapet.  Designen har tagits fram av den Madridbaserade arkitektfirman OOIIO på uppdrag av ett anonym företag men än så länge har planerna inte godkänts av myndigheter. 

  Bild: OIIO Architecture

  Bild: OIIO Architecture

  The Hotel Crescent, Azerbajdzjan

  Den här halvmåneformade skapelsen kommer inom kort att lysa upp natthimlen i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Hotellet är 33 våningar högt och väntas bli klart 2016. 

  MahaNakhon, Thailand

  När tornet byggs i Bangkoks finanskvarter Silom står färdigt blir det den högsta byggnaden i staden. Med sina 77 våningar kommer det att sträcka sig 314 meter upp i luften och innehålla kontor, butiker och 194 hotellrum. MahaNakhon är beräknat att vara färdigt innan årsskiftet. Vi håller tummarna för att det kommer finnas en bar på toppen!

  Källor: The Telegraph /Daily Mail

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!