• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fem sätt att lura till dig gratis wi-fi på flygplatsen

  Vi säger inte att ni ska göra detta. Vi säger bara att det skulle kunna gå att göra.

  Fem sätt att lura till dig gratis wi-fi på flygplatsen

  Fina barer och bra shopping går att hitta på de flesta flygplatser, men att få tillgång till gratis wi-fi? Det är betydligt svårare. 

  Men det finns några knep som kan hjälpa dig att få tillgång till dyrbar surfing, det gäller bara att veta hur man gör.

  Som vanligt när det kommer till IT kan saker och ting ändras snabbt. Och ibland behöver man ha lite tur, och befinna sig på rätt flygplats – beroende på vilken flygplats det gäller är systemen som reglerar wi-fin nämligen olika svåra att ta sig förbi.

  Men kolla in tips nummer 3 och 5 – enligt initierade datasnillen som Vagabond har pratat med har dessa tips högst sannolikhet att fungera.

  1.  Ta dig förbi Boingos betalvägg

  Boingo Wireless är särskilt vanligt på amerikanska och stora internationella flygplatser. Företaget erbjuder wi-fi hotspots på cirka 1 miljon platser världen över.  Om man inte prenumererar på tjänsten kan ett dagspass bli ganska dyrt. Men enligt Road Warrior Voices kan det finnas ett sätt att lura betalväggen.

  Efter att man kopplat upp sig kan man välja att klicka på "Get Online Now", men istället för att göra det, klickar man på "The Good Stuff". Då kommer man till ett antal gratissidor och har flygplatsen i enligt tipset kan man – om man har tur – enkelt surfa vidare genom att använda gratissidorna som språngbräda. 

  2. Det gamla goda URL-tricket

  Det här tricket fungerar som bäst på omoderna flygplatser som inte har särskilt starka tjänster för wi-fi, men det kan fortfarande fungera enligt webbdesignbloggen Debuggable. Genom att skriva in "?.jpg" efter valfri webbadress eller URL, kan man i vissa fall ta sig förbi inloggningen. "www.vagabond.se" blir till exempel "http://www.vagabond.se?.jpg".

  3. Skaffa dig en "ny dator"

  Det här tricket kan fungera om du surfar på en uppkoppling som bara erbjuder en viss mängd gratissurf. För att se vem du är och för att reglera din tid använder nätverken ett typ av "ID-nummer" som är unikt för din dators nätverkskort – en "MAC-adress" När din tid, eller datamängd är förbrukad kan du helt enkelt ladda ner en ny MAC-adress och fortsätta surfa. Det finns flera sidor där du kan ladda ner en ny MAC-adress, men några som sajten Thrillist tipsar om är Technitium Mac Adress Changer om du har en PC och Linkliar om du har en Mac. 

  Bildkälla: Hilariusgifs.com

  4. Ställ om din klocka?

  För de resenärer som inte känner sig tillräckligt tekniska för att prova punkt nummer 3, så finns det ett annat knep att ta till. Dock så uppgav IT-konsulten som Vagabond pratade med att hen var mest skeptisk till just detta trick, så ta det med en nypa salt. Tricket kommer från sajten Thrillist och riktar sig till de flygplatser som erbjuder tidsbegränsade uppkopplingar. Innan din tid går ut så ställer du helt enkelt om din klocka och vips – mer wi-fi? 

  5. Ta hjälp av tidigare resenärer

  Det här är ett ganska självklart tips. Internet flödar över av olika reseforum och sajter där resenärer delar med sig av tips och relevant information till andra resenärer. På dessa digitala anslagstavlor finns det gott om trådar där folk delar med sig av wi-fi-lösenord till olika flygplatser. Och visst, dessa kan ändras över tid, men det kan fungera med lite flyt. En sajt att kolla på är foursquare.com, om man skulle söka på "lounge" och namnet på flygplatsen får man fram lite alternativ.  

  Har några av dessa knep fungerat för dig? Kommentera nedan. 

  Obs! Vagabond uppmuntrar inte till eventuella handlingar som bryter mot lagen. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!