• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Promenera eller ta tunnelbanan i London? Ny karta hjälper dig att välja

  Hur snabbt kan du ta dig till fots mellan den neonupplysta Piccadilly Circus och Oxford Circus livliga korsning? En ny karta från Transport for London ger dig svaret.

  Den nya kartan är den första officiella kartan som talar om hur lång tid det skulle ta att gå mellan Londons tunnelbanestationer och släpptes efter att ett antal bilder som visar gångtiden mellan de olika stationerna började spridas i sociala nätverk. Det skriver Daily Mail. 

  Och trots att det är Londons tunnelbana som står bakom kartan menar man att man nu önskar att fler personer, och kanske främst turister, kommer att överväga att gå istället för att ta tunnelbanan. 

  Ibland kan man till och med vinna tid på att färdas över jord. 

  Till exempel är det endast fyra minuters gångväg mellan Leicester Square och Covent Garden, en resa som i sig endast tar cirka 20 sekunder med tunnelbanan men som kan bli betydligt mer tidskrävande om man räknar in tiden som går åt att vänta på nästa tåg (mellan 3 och 7 minuter) och tiden som det tar att ta sig ner och upp till perrongen. 

  – Men många turister tar den längre resan med tunnelbanan, säger Gordon Innes som arbetar på London & Partners, ett företag som arbetar med att marknadsföra metropolen. 

  Kolla in den i helhet här. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!