Annons
Annons

1217757.jpg

Nyhet

Polisen varnar – stöldligor härjar på Arlanda

Stölder utförda av organiserade ligor ser ut att öka på Arlanda. Nu vill polisen varna resenärer, det rapporterar TV4.

Text: Johanna Jackson • 2015-12-26 Uppdaterad 2021-06-23

De arbetar i grupper om två eller tre och när de valt ut sina offer är det hela över snabbt. Innan resenären hinner ana vad som håller på att ske, har tjuvarna redan hunnit avlägsna sig med offrets väska.

– De är otroligt samtränade och behöver sällan kommunicera med varandra utan (de arbetar) utstuderat och fort, säger Bobo Mårtensson, yttre befäl Arlandapolisen till TV4Nyheterna.

På polisens övervakningskameror går det att se hur gärningsmännen slår till.  Enligt polisen är tjuvarna ute efter små bagage och väskor ­– där man oftast förvarar det mest värdefullaste som ID-handlingar, mobiltelefoner kreditkort och pengar. 

Tjuvarna är de ofta medvetna om att de är övervakade och reser därför runt mellan olika flygplatser i landet.  Värst drabbat är Arlanda men stölder av det här slaget rapporteras även på Landvetter och Malmö.

Nu går polisen ut och varnar resenärer för ligorna. Man manar personer att hålla koll på sitt bagage och vara extra vaksamma – särskilt i ankomsthallen där stölderna verkar vara mer frekventa.™�

Så luras världen av svenska taxibluffarna

Oschyssta arbetsvillkor på svenskhotell i Thailand

Svenske Johan, 28, dog av dålig sprit på populär bar i Sydostasien


Text: Johanna Jackson • 2015-12-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top