Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Världens bästa barer

Att kröna världens bästa barer är ett hårt jobb (speciellt dagen efter). Vi har gjort det åt dig. Här är vår nyktra syn på barer med det där lilla extra.

Text: Redaktionen • 2007-06-13 Uppdaterad 2007-06-13

1) Absolut Ice Bar, Jukkasjärvi, Sverige

Fantastiska barer finns inte bara i fjärran länder, de finns i Lappland också. Ja, den kanske mest fantastiska av dem alla rentav: Absolut Ice Bar, på Ishotellet i Jukkasjärvi. Konceptet har expanderat till Stockholm, Milano, London och Köpenhamn, men detta är originalet, byggt av flera ton is från Torne älv.
Absolut Ice Bar, Ishotellet, Jukkasjärvi,
http://www.icehotel.com och http://www.absolut.com.

Absolut Vanilia Avalanche4 cl Absolut vanilj
2 cl Amaretto
ca 2 cl mjölk
is
1 vaniljstång
mandelflarn

Blanda vaniljvodkan, Amaretton, isen och mjölken i en mixer. Häll upp i ett välkylt cocktailglas. Dekorera med mandelflarn och vaniljstång.

2) Nikki Beach Bar, Miami, USA

Strandbar, drinkar och kändisar, samtliga i världsklass, är exklusiva Nikki Beachs signum. Filialer finns bland annat på Sardinen, i Portugal och, av någon anledning, i strandlösa Marrakech. Snart öppnar de också på Kap Verde.
Nikki Beach Bar, 1 Ocean Drive, Miami. http://www.nikkibeach.com.

Beach Club
2 cl ljus rom, helst treårig Havana Club
2 cl Grand Marnier Rouge
2 cl Passoã
ca 12 cl tranbärsjuice
ginger ale
physalis
lime
is
Skaka ingredienserna i en shaker. Fyll på med ginger ale. Garnera med physalis och en hel limeskiva.

3) Harry’s Bar, Venedig, Italien

Legendariska Harry’s är från 1930-talet och kan stoltsera med många celebra besök. Mest stoltserar dock Harry’s Bar med att ha skapat Bellinin, som numera är lika utsökt klassisk som baren den kommer ifrån.
Harry’s Bar, Calle Vallaresso 1323, vid San Marco, Venedig.

Bellini
ca 2 cl persikojuice, persikolikör eller persikopuré
Champagne eller mousserande vin att fylla upp med
Häll först i persikojuicen i ett högt champagneglas och fyll sedan upp med champagne eller mousserande vin. Bellini kan även blandas med persikolikör men då bör andelen champagne eller mousserande vin ökas något.

4) La Bodeguita del Medio, Havanna, Kuba

Litet, trångt och tämligen turistigt, men också perfekt beläget i Havannas gamla stadsdel ligger La Bodeguita del Medio, Hemingways gamla favorithak. Här sippar du på perfekta mojitos under tavlan med Hemingways handstil: Min daiquiri på El Floridita och min mojito på La Bodeguita del Medio. Citatet lär ursprungligen ha myntats av Hemingways dryckeskamrat, men det gör ju inte mojiton sämre för det. Salute!
La Bodeguita del Medio, Calle Empedrado 207, entre San -Ignacio y Cuba, Havanna.

Mojito
4–6 cl ljus rom, helst av märket Havana Club
1/2 lime
2 teskedar rörsocker
6–8 myntablad
sodavatten
krossad is
Krossa lime, socker och myntablad i botten på ett high-ball-glas. Fyll på med krossad is och sedan rom. Rör om och fyll upp glaset med sodavatten. Dekorera med myntakvistar.

5) American Bar, Savoy Hotel, London, England

Anrik bar med lika anrika drinkrecept, flera av dem skapade av barens grundare, den världsberömde Harry Cradock, som sägs ha startat cocktailtrenden i Europa. Baren är från 1930-talet och dess kännemärke likaså: White Lady.
American Bar, Savoy Hotel, Strand, WC2R 0EU.
http://www.thesavoy.co.uk.

White Lady
2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl citronjuice
Skaka alla ingredienser i en shaker. Sila och häll upp i ett kylt cocktailglas. Dekorera med en strimla citronskal.

6) Bed Supperclub, Bangkok, Thailand

En av Asiens mest futuristiska klubbar som redan nu är något av en modern klassiker. Kom hit för de goda drinkarna, den suveräna maten, det dunkande partyt eller bara för att uppleva den djärva inredningen. “Bed”, helt klätt i vitt, är klart NASA-inspirerat och det närmsta vi svenskar, exklusive Fuglesang, kommer att komma rymden.
Bed Supperclub, 26 Sukhumvit Soi 11, Bangkok.
http://www.bedsupperclub.com.

Horizon
3 cl Zubrowkavodka (polsk vodka med strå av bisongräs i, finns i Systembolagets -beställningssortiment, art nr 80235)
1 cl Xante päronlikör
1 cl Passoã
2 cl äpplejuice
ett stänk citronjuice
is
citronskal
Skaka alla ingredienser i en shaker, sila sedan och häll upp i ett kylt cocktailglas. -Dekorera med en strimla -citronskal.

7) The Carnivore, Nairobi, Kenya

En institution i östra Afrika, världskänd för sin köttrestaurang med licens att servera giraff, krokodil och zebra. Inget för vegetarianer således. The Carnivore är också vida berömd för sin dawa, som på swahili betyder medicin. Betydligt godare än det låter, speciellt som man avnjuter den under The Carnivores magnifika tak: Afrikas tropiska natthimmel.
The Carnivore, Langata Road, Langata, Nairobi.
http://www.carnivore.co.ke.

Dawa
4 cl vodka
1 matsked strösocker
1/2 lime
krossad is
Skär limefrukten i klyftor. Ta en sked och pressa lime och socker i botten på ett whiskyglas. Häll på krossad is och avsluta med att hälla i vodkan.


Text: Redaktionen • 2007-06-13
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top