Annons
Annons

700872.jpg

Indien

Sex nya temaparker

Disneyworld får se upp. Temaparkerna växer så det knakar. Bland de kommande åren finns Harry Potter-park, en Bruce Lee-park och en chokladfabrik.

Text: Fredrik Brändström • 2007-11-15 Uppdaterad 2021-09-14

1. The Wizarding World of Harry Potter, USA

Miljontals nördar världen över ligger just nu sömnlösa om nätterna inför öppnandet av den nya Harry Potter-parken i Orlando, Florida. Parken hämtar inspiration från både filmerna och böckerna och ska bland annat innehålla en reproduktion av “Den förbjudna skogen” och skolan Hogwart’s. Öppnar 2009.

Sex nya temaparker2. Bollywood, Indien

Den indiska filmindustrins centrum i Mumbai, populärt kallad Bollywood, är en miljardindustri som inte ligger långt efter Hollywood vad gäller profit. Varje år produceras över 800 filmer och skådespelarna åtnjuter en enorm status i hemlandet. Det är alltså ingen risk att det nya underhållningscentret som just nu byggs på temat Bollywood kommer att bli en flopp. Öppnas 2008.

Sex nya temaparker3. Hard Rock Theme Park, USA

Världens första och största nöjespark på temat rock´n roll öppnas till våren i Myrtle Beach, South Carolina. Åk en tur på Led Zeppelin-berg-och-dal-banan, eller bada i “Reggae River Falls”. Är en avknoppning på Hard Rock Café-konceptet och känns just som ett gigantiskt, utflippat Hard Rock Café.

4. Chokladfabriken, Nederländerna

I en nedlagd tunnel under Amsterdam pågår byggandet av en temapark kring choklad, inspirerad av Roald Dahls bok “Kalle och chokladfabriken”. Komplett med chokladfontän och allt. Öppningsdatum är fortfarande oklart.

5. Bruce Lee Theme Park, Kina

Han blev världskänd som utövare av kampsport på film och dog bara 33 år gammal. Nu byggs en Bruce Lee-temapark i kinesiska Shunde, nära Hongkong. Enligt rykten ska klonade Bruce Lee-robotar patrullera runt på området, styrda av en gigantisk Bruce Lee-staty. Öppnas 2009.

Sex nya temaparker6. Dickens World, Storbritannien

Nyöppnad park i regionen Kent som bygger på miljöeroch karaktärer från Charles Dickens böcker. Hit åker man om man vill ha en glimt av det viktorianska England som Dickens beskriver.1800-talets Londonslum har byggts upp ute på den brittiska landsbygden och man kan åka hiskeliga båtturer genom kloakerna.
Ge oss dina bästa temaparktips:


Text: Fredrik Brändström • 2007-11-15
IndienKinaNederländernaStorbritannienUSAAmsterdamFloridaListorMumbai (Bombay)

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top