Annons
Annons
Sofia Hadjipetri

Sofia Hadjipetri

Restips

Här är vårens mest populära weekendresmål

De gamla godingarna Paris, London, Rom, Barcelona och New York håller ställningarna.

Text: Sofia Hadjipetri • 2008-04-11 Uppdaterad 2021-09-15

– Den här perioden på året är den absolut populäraste att åka på weekendresor, säger Lisa Thorngren, informatör på Ving.

Även Fritidsresor och Ticket säljer bra med weekendresor under vårmånaderna och samtliga arrangörer har de klassiska Big Five på sina topp fem-listor: Paris, Rom, Barcelona, London och New York. På Fritidsresors lista över de mest bokade resmålen har London visserligen petats bort till förmån för Lissabon – och Tickets resenärer föredrar numera extravaganta Barcelona framför romantikens Paris och antikens Rom. Annars är det sig likt, The Big Five är det som gäller.

Gemensamt för alla reseförmedlare är även det stora uppsvinget för New York.

– Det är alltid populärt att åka till New York under våren, men i kombination med den svaga dollarn har resorna dit ökat. Resorna är inte billigare, men man får mer för pengarna när man är där, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

Men alla vill inte shoppa vintage i Det Stora Äpplet, doppa tårna i havet vid Barceloneta eller promenera bland de gamla konstnärssjälarnas barhäng i Montparnasse.

Uppstickare på weekendkartan är lettiska Riga i kombination med Jurmala (stad, bad och sparesa i ett), Lissabon, samt Budapest. Även Palma på Mallorca har seglat upp som ett tänkbart resmål torsdag till söndag.

– Många har fått upp ögonen för Mallorca som weekenddestination. Där kan man kombinera shopping och bra tapasbarer med några timmar i solen och en golfrunda, säger Tickets kommunikationsdirektör Marie Malmros.

Läs mer! Vagabond listar alternativa weekendresor.


Text: Sofia Hadjipetri • 2008-04-11
RestipsWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top