Annons
Annons
Louise Larsson

Louise Larsson

Restips

Flygvärlden har aldrig varit roligare – se klippen!

Människan har alltid velat flyga. På film och i hemmavideor kan det bli verklighet. Vagabond har samlat ihop de bästa klippen.

Text: Louise Larsson • 2008-10-21 Uppdaterad 2008-10-21

Ikaros flög för nära solen, hans vingar av vax smälte och han störtade ned i havet. Nu har vi kommit längre än den grekiska myten, via zeppelinare och flygplan har människan åkt ut till månen and beyond. Himlen och att ta sig dit, att flyga likt fåglar, har alltid fascinerat människan – och Vagabond. Nu har vi samlat de bästa klippen från flygvärlden. Och hoppas bjuda dig på ett skratt samtidigt.

Luftskeppens tidsålder: Innan zeppelinarna började smälla och störta så var de hoppet för flygindustrin. Flygvapnet i flera länder hade zeppelinare och de användes även för passagerarflyg. Miljövänliga var de också eftersom att de drevs på väte eller helium. Men börja brinna, det kunde de också, och luftskeppen är väl i dag mest ett minne.
Zeppelin Zeppelin vs. Pterodactyls (1936)

“The Wings are not on fire”: John Cleese är en av en av två uttråkade piloter som skrämmer upp sina passagerare genom att skoja i högtalarsystemet i den här sketchen signerad Monty Python.

Säkerhet kostar extra: Sketch om alla avgifter och tillägg som kan tillkomma på din flygbiljett. Men denna gång handlar det inte om tillägg för bagage eller incheckning utan om säkerhetsattrialjer: Några dollar för ett säkerhetsbälte, ytterligare pengar för att ens läsa i säkerhetsbroschyren – och så klart ett tillägg för om du snabbt lägger tillbaka säkerhetsbroschyren efter att du hört att det kostar pengar att läsa i den. Klockrent.

Tveksamt budgetflyg: Välkomna till Verrifast Plaine Co LTD där pris och avgång är förhandlingsbart.
Monty Python – Cheap Airline

Tryck aldrig på den röda knappen: Andy får följa med in i cockpit och får som vanligt sin vilja igenom. Han trycker på den röda knappen som piloten sagt att han absolut inte får röra – och kraschen är ett faktum.
Little Britain Abroad, Lou & Andy Sketch – Aircraft crash

Pedagogisk kapning: Hipp Hipp-gänget presenterar en flygkapning där terroristerna är ovanligt pedagogiska i sina hot. Riktigt flygvärdinne-pedagogiska.
Hipp Hipp Flygplanskapning

När olyckan är framme: Hotshots gör parodi på bland andra Top Gun – och gör det med bravur. Den ångande heta sexscenen i film nummer ett är redan klassisk, men här får vi istället se en kraschlandning där kraschen kanske var det minst smärtsamma…

Do it yourself: Det finns de som bygger helikoptrar, jetpacks och flygplan själva. Det finns flera klipp av dessa på Youtube, en del sägs vara fejk, medan andra troligen faktiskt gör det som de hävdar: Flyger med hemmabygget.

Rymdåldern: Star Wars i all ära, men Rick Moranis som “Darth Vader” är bra mycket roligare. Se honom i Spaceballs.


Text: Louise Larsson • 2008-10-21
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top