Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Årets resmål 2009

Ännu ett år har gått och ett nytt står för dörren. Vilka resor var det gångna årets höjdpunkter och vart bör man resa 2009? Och minst lika viktigt: Vart bör man inte resa?

Text: Redaktionen • 2008-12-16 Uppdaterad 2021-09-14

Årets resmål 2009Tobias Larsson, 31 år, chefredaktör

Namibia

Det är ingen slump att Namibia är med i den fantastiska BBC-serien Planet Earth. Dubbelt så stort som Sverige och med bara knappt två miljoner invånare så är Namibia för södra Afrika vad Norrland är för Sverige. Här finns världens högsta sanddyner, ökenelefanter, vita och svarta noshörningar och spännande kulturer som himba och san. En resa att minnas, med andra ord.

Årets resmål 2009Barbro Janson, 33 år, redaktör

Montenegro

Den exjugoslaviska republiken ger så mycket på liten yta. Ett unikt fjordlandskap, städer med kullerstenstorg och medeltida kyrkor, djupa skogar med björn, varg och skummande forsar. Montenegro är lite mindre välpolerat och lite bättre i prisläge än grannlandet Kroatien. Undvik hotellkomplexen i Budva, och boka istället boende i Kotor eller Petrovac. Att flyga utan mellanlandning är koldioxidbesparande så ta direktflyget Sverige–Tivat, som går under sommarmånaderna.

Årets resmål 2009Fredrik Brändström, 35 år, redaktör

Island

Island har länge varit ett land som legat en bit ifrån de flestas plånböcker. Innan ön gick i konkurs, vill säga. Ordspråket “den enes bröd, den andres död” hänger och dinglar på tungspetsen, men på gott och ont är det prime time att resa till Island 2009.

Årets resmål 2009Karin Wallén, 35 år, reporter

Seoul, Sydkorea

Du trodde Tokyo var high-tech, och att japansk popkultur var det som gällde. Ta ett steg till, titta på vad japanerna själva inspireras av, och du kommer att finna en storstad vid namn Seoul, eller Söul. Teknik, mode, musik och tv-program – de senaste åren har the Korean Wave dominerat i Asien. Det är inte utan att man blir nyfiken på metropolen i Sydkorea.

Årets resmål 2009Per J Andersson

Valencia, Spanien

När du redan gjort Barcelona och Madrid några gånger är det dags att testa Spaniens tredje största stad. Valencia har en gammal medeltida stadskärna med superba kaféer och tapasbarer och givetvis sena barer som bjuder på dans, vidöppna dörrar utan vakter – och en mycket välkomnande och livsnjutande attityd. Dessutom finns bra museer och spännande modern arkitektur av stadens egen världskändis, Santiago Calatrava. Dessutom: Valencia har billigare boende och restauranger än sina spanska storasyskon.


Text: Redaktionen • 2008-12-16
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top