• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 x gangsterturism

  Rundtur i de kriminella gängens South Central Los Angeles eller besök i Rio de Janeiros brottsdrabbade slumkvarter. Vagabond har listat världens bästa gangsterturism.

  5 x gangsterturism

  1 Utflykt till kriminella gäng i South Central LA

  Följ med på en busstur genom Los Angeles farligaste och fattigaste områden. Här regerar kriminella gatugäng, samma gäng som ansvarar för de flesta mord och skottlossningar i staden. Den före detta gängmedlemmen Alfred Lomas är grundaren till Gang Tours. Promenera runt här själv är inte att rekommendera men väljer rundturen har du inget att frukta, Gang Tours har överenskommelser med gängen och du färdas bara på förbestämda gator där vapenvila råder.
  Boka här: http://www.lagangtours.com/

  2 Gangstersightseeing i Chicago

  Häng med tillbaka till 20-talet. Besök Al Capones gamla välde och Chicagos före detta maffiakvarter. Åk på en rundtur till de ökända maffiabossarnas gamla tillhåll - till spelställen och bordeller. Se också den plats där Capone iscensatte en massaker på alla hjärtans dag på medlemmar ur konkurrenten O'Bannions gäng.
  Boka här: http://www.gangstertour.com/

  3 Sopranoturism i New York

  Sopranos, dramaserien om den italienska maffiafamiljen DiMeo i New Jersey, har fått en egen rundtur. Du får se vart maffiabossarna i serien fördrev sin tid och besöka bland annat Bada Bing och Barone Sanitation. Turen avgår från Manhattan och tar dig genom Sopranoland i New Jersey. Guiderna på turen är alla inhoppare och skådespelare från serien. Känner du dig hungrig efter turen så bege dig till Little Italy, familjen Sopranos stamställe.
  Boka här: http://www.screentours.com/tour.php/sopranos/

  4 Rundtur i favelas i Rio de Janeiro

  Ta en tur till Rio de Janerios omtalade förorter. I kåkstäderna bor drygt 20 procent av stadens invånare. Få turister vågar sig hit på egen hand, brottsligheten är hög och knarkgängen härskar på gatorna. Turen genom förorternas fallfärdiga hus är minst sagt en unik upplevelse.
  Boka här: http://www.favelatour.com/

  Bild 775844

  5 Gudfadertur i Sicilien

  Besök Palermo, maffiastaden som är ett tillhåll för ökända Cosa Nostra. Välj Gudfaderturen och besök platserna Bar Vitelli och Forza d'Agiro, där scener från filmen spelades in. Du kan också besöka staden Corleone som ligger söder om Palermo. Huvudrollen i Gudfadern, Don Corleone, har fått sitt namn från denna stad och namnet tillhör också Siciliens mest fruktade maffiafamilj.
  Boka här: http://www.sicily-tour.com/71.html
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!