Annons
Annons
Fanny Ernestrand

Fanny Ernestrand

Finland

Här ser du Europas djur

I den nya fotoboken Det vilda Europa visas vårt återfunna djurliv upp. Naturfantasten och författaren Staffan Widstrand tipsar om sina bästa djurupplevelser.

Text: Fanny Ernestrand • 2010-09-17 Uppdaterad 2010-09-17

Tillsammans med 69 av världens främsta naturfotografer har bokens fyra författare utforskat och dokumenterat kontinentens mångfaldiga natur- och djurliv. Något som är betydligt större än vad man tidigare trott. Med boken vill de fira de djur som finns, och uppmärksamma dem vi riskerar att förlora.

Det är ingen slump att boken ges ut i år – 2010 har av FN förklarats till den biologiska mångfaldens år. Förhoppningarna är att Europas häpnadsväckande natur ska upptäckas och utforskas av flera.

Staffan Widstrand tipsar om Europas bästa djurupplevelser:

1) Kuikka, FinlandDet här är sannolik den bästa platsen i världen att se vargar, björna och jävar samtidigt. Det är naturskådning i världsklass och sann lycka för dem som vill se samspelat mellan naturens mäktiga djur.

2) Flatanger, Norge
Himmelriket för örnskådare. Istället för att spana in de storartade fåglarna på hundra- kanske kilometervis avstånd, kan du här komma fem till tio meter inpå dem.

3) Kerkinisjön ,Grekland
En av världens mest fantastiska fågelplatser. Kerkinsjön är otroligt fisktät vilket lockar mängder fåglar, bland annat pelikaner. Fåglarna har tidigare varit rena klagomuren för områdets fiskare, men nu har de insett att fåglarna gynnar både fisket och turismen.


Text: Fanny Ernestrand • 2010-09-17
FinlandGreklandNorgeListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top