Annons
Annons
Ta en vodka tonic i skybaren på Park Hyatt, Tokyo, som Scarlett Johansen i Lost in Translation.

Ta en vodka tonic i skybaren på Park Hyatt, Tokyo, som Scarlett Johansen i Lost in Translation.

Restips

Hotell på vita duken

Önskar du att ditt liv var som en Hollywoodfilm? Nu behöver du inte drömma längre. På dessa hotell kan du leka filmstjärna, åtminstone för en natt.

Text: Fredrik Brändström • 2011-02-02 Uppdaterad 2011-02-02

Park Hyatt, Tokyo, Japan

Lost in Translation (2003)

Det var i baren på Park Hyatt som en jetlaggad och medel-ålderskrisande Bill Murray mötte en ung Scarlett Johansen på misslyckad smekmånad. Vänskap och filmhistoria uppstod. Sedan dess har filmnördar vallfärdat till hotellet i stads-delen Shinjuku, och kanske, liksom Murray, tagit några vändor i poolen på 47:e våningen.
http://www.tokyo.park.hyatt.com

Degli Orafi, Florens, Italien

Ett rum med utsikt (1985)

I detta oscarsbelönade kostymdrama kretsar mycket av handlingen kring rum 414 på hotellet Degli Orafi i Florens, alldeles bredvid floden Arno. Från rummet, som faktiskt går att boka på riktigt, har man utsikt över vackra Florens och floden Arno strax utanför. Om semestern sedan blir lika romantisk som i filmen är upp till dig och ditt ressällskap.
http://www.hoteldegliorafi.it

Fountainebleau Suites, Miami, USA

Scarface (1983)

I knarkdramat Scarface lever Al Pacinos alter ego Tony Montana livets glada dagar bland bikini-brudarna vid poolen på Fountainbleau. Men jättehotellet på Miami Beach var känt redan tidigare. I mitten av förra seklet hängde dåtidens kändisjetset här och filmen agerade även kuliss i Bondrullen Goldfinger (1964).
http://www.fontainebleau.com

Bellagio, Las Vegas, USA

Oceans Eleven (2001)

Kitschiga Las Vegas har sällan sett så stilfullt ut som i denna stjärnspäckade Hollywoodfilm. Handlingen utspelar sig till stor del på kasinohotellet Bellagio, som George Clooney och hans anhang av gentlemannatjuvar planerar att råna. Kuppen inkluderar även några andra hotell men Bellagio är det som syns mest i bild.
http://www.bellagio.com

Timberline Lodge, Oregon, USA

The Shining (1980)

Klassisk skidlodge från 1930-talet som förvandlades till läskiga Overlook Hotel i Stanley Kubricks film The Shining. Alla snöiga exteriörbilder är tagna vid Timberline, men scenerna inne i hotellet spelades in i studio. Förvänta dig alltså inte att få se de klaustrofobiska korridorerna där en bindgalen Jack Nicholson jagade sin familj med yxa.
http://www.timberlinelodge.com


Text: Fredrik Brändström • 2011-02-02
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top