Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Australien

Strandexpertens bästa tips

Stephen Leatherman har i sitt hemland USA gjort sig känd som strandexperten Dr Beach. Här listar han sina personliga favoriter över hela världen.

Text: Redaktionen • 2012-04-20 Uppdaterad 2012-04-20

1 Maya,  Phi Phi  Leh, Thailand
Exotisk filmstrand

Stranden dit backpackers vallfärdat efter filmen The Beach. Kanske den mest exotiska platsen jag någonsin besökt, med lutande klippor som ramar in det ljusturkosa vattnet. Njut av den 20 meter breda krämvita strandremsan som efter tsunamin om möjligt blivit ännu vackrare – eftersom vågorna sköljde bort turisternas skräp.

2 Kapalua  Bay, Maui,  Hawaii
Absolut favorit

Av alla stränder jag varit på är Kapalua Bay min favorit. Pärlvit sammetslen sand omgiven av smaragdliknande bergstoppar och glittrande hav. Den C-formade viken skyddas av två rev och det lugna vattnet är ypperligt för snorkling och långa sköna simturer.
Bekvämligheterna är aldrig långt borta – strandkanten är proppad med restauranger och hotell, som dessutom ser till att stranden hålls ren.

3 Magens  Bay,  Amerikanska  Jungfruöarna
Prisbelönt paradis

Det finns många härliga stränder i Karibien men Magens Bay är min favorit. En superb strand med lättillgängligt korallrev, kristallklart vatten och finkornig sand som knarrar rogivande under fötterna. Lägg till karibiskt väder och att den utnämnts till en av världens vackraste stränder av tidningen National Geographic – helt enkelt ett paradis.
Den drygt kilometerlånga stranden var tidigare privatägd, men skänktes till strandföre-ningen och nu är den öppen för alla att njuta av.

4 Horseshoe  Bay, Bermuda
Strand med pastellfilter

Den hästskoformade stranden med rosaliknande sand är Bermudas populäraste solplats. Härlig stämning med lyckliga turister där allt ser ut att ha fått ett pastellfärgat filter – det är bara så underbart.
Vattnet ser lovande lugnt ut, men under ytan finns starka strömmar, därför är stranden bemannad av livvakter. Dessutom finns här gott om mysiga kaféer, restauranger och bra boende.

5 Palm  Beach, Australien
Tropiskt mikroklimat

På en halvö fyra mil norr om Sydney ligger Palm Beach – strandremsan med ett eget mikroklimat, tropisk lummig vegetation och rödaktig sand. Stranden passar alla – här finns en skyddad del med lugnt och grunt vatten och en öppen del med fantastiska vågor. Palm Beach blev berömt över hela Australien efter att ha figurerat i tv-serien Home and Away.


Text: Redaktionen • 2012-04-20
AustralienListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top