Annons
Annons
Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Restips

5 fejkade platser

Vissa har allt, andra inget. Här är turistmålen som inte nöjer sig med de egna tillgångarna, utan fejkar sig till en förhoppningsvis bättre och mer spännande verklighet.

Text: Sara Pettersson • 2012-09-27 Uppdaterad 2012-09-27

1 garden by the bay, Singapore
Konstgjorda djungelträd

Fram till 1960 bestod Singapore till största del av regnskog men idag är det mesta ersatt av storstadsområden. Nu vill man
återinföra djungeln och bygger därför just nu en konstgjord sådan i centrala Singapore. På en yta stor som 77 fotbollsplaner byggs utöver grönskande djungel flera så kallade Super trees. Dessa 25 till 50 meter höga konstgjorda träd fungerar inte bara som just träd, de fån­gar även upp regnvatten och kan lysa i mörker.

2 Huis Ten Bosch, Nagasaki
Holland i Japan

När den japanska staden Nagasaki bestämde sig för att hylla sina fina relationer med Holland, valde de att bygga en hel stad inspirerad av landet. Temaparken som är lika stor som Monaco har allt en typisk by i Holland består av: smala kanaler (6 000 meter), tulpanfält (300 000 blommor), en hamn och flera hotell. Parken som öppnade 1992 har aldrig gått med vinst, turisterna verkar mer intresserad av Japan, när de besöker Japan.

3 Paris Plages, Paris
Strandliv i storstan

Varje sommar flyr många Parisbor till kusten för att slippa hettan i storstaden. För de stackare som blir kvar byggdes år 2002 en sandstrand mitt i centrala Paris längs floden Seine. Fenomenet blev en succé och sedan dess förvandlas varje år gator till stränder med hjälp av 2 000 ton sand, 200 solstolar och 40 palmer. Att svalka sig med ett dopp i Seine är dock förbjudet, men en flytande swimmingpool hjälper till att kyla både överhettade invånare och turister.

4 Mirage, Las Vegas
Vulkanutbrott på hotell

I Las Vegas är det få saker som inte är fejk och den hetaste sevärdheten är den konstgjorda vulkanen vid hotellet Mirage. Den första versionen byggdes 1989 men har sedan dess avancerats med modernare teknik. Idag kan vulkanen spruta eldslågor 35 meter upp i luften medan lava rinner ner från kratern. Varje kväll mellan klockan 17 och 23 uppträder vulkanen inför publik som fysiskt kan känna den glödande hettan och drömma sig bort till äventyrligare platser.

5 Lapland UK, Kent
Lappland i Storbritannien

Britterna har i flera år avundsjukt blickat mot Lappland och ett första försök att förlägga vårt norra landskap i Storbritannien gjordes 2008 i temaparken Lapland New Forest. Men be­sökarna nöjde sig inte med en ensam ren, leriga åkrar och en tjuvrökandes jultomte och parken lades ned efter ett par dagar. Något mer populär har Lapland uk i Kent blivit. Dit
kan jultörstande familjer fort­farande åka för att träffa samer, renar och tomten i egen hög person.


Text: Sara Pettersson • 2012-09-27
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top