Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Modevärldens viktigaste hotell

Design, elegans och lyx. Är det sånt som styr ditt val av destination och hotell. Då ska du läsa den här listan över modevärldens favorithotell, där shoppingen är nära, flärden stor och aftershoppingdrinken god.

Text: Redaktionen • 2014-11-10 Uppdaterad 2021-09-15

Struntar du tvårtom i hur saker ser ut, tycker att kläder ska vara praktiska snarare än vackra och är mer intresserad av att bo billigt, ja då kan du sluta läsa här.

För här är listan på hotell, sammanställd av hotelljämförelsesajten Trivago, som erbjuder personlig shoppingassistans, som ligger ovanpå en Prada-butik eller är modeikonen Karl Lagerfelds favorit. Hotell som har varit scen för både modereportage och catwalks och designats av kända modeskapare eller erkända arkitekter.

Kort sagt: Här är det bästa i hotellvärlden när det gäller design, elegans och lyx.

Buenos Aires, Argentina

Alvear Palace Hotel

Buenos Aires är en kosmopolitisk stad fylld med glamour från både sina europeiska rötter och den latinamerikanska essensen. Mitt i vackra La Recoleta stadens kulturella centrum ligger fullt av små antikafärrer, fashionabla boutiquer. Här har Alvear Palace Hotel blivit ett slags landmärke bland lyxhotell runt om i världen. Arkitekturen, stuckaturen, brokadmönstren och guldkanterna – det är inte bara modeprofiler som Karl Lagerfeld och Carolina Herrera som bott här. Även presidenter, statsministrar och kungligheter har passerat genom den eleganta lobbybaren eller njutit av det exklusiva urvalet av cigarrer och ätit gourmetchoklad i Cigar Bar. Alvear erbjuder i linje med detta personal shoppers. Experter finns tillhanda för inköp av allt från lyxiga handväskor och en outfit för kvällen till bilar och konst.

 

Modevärldens viktigaste hotell
Den eleganta lobbyn i Alvear Palace Hotel i Buenos Aires.

Madrid, Spanien

Silken Puerta America

19 olika designers och arkitekter har deltagit i skapandet av detta säregna designhotell. Originalitet och lyx präglar allt från parkeringen designad av Teresa Sapey, till vinden gjord av Jean Nouvel, till rum undertecknade Norman Foster och Victorio & Lucchino. På 13:e våningen hittar du baren SkyNight terrass som utformats av Jean Nouvel, perfekt för en drink innan kvällens fashionabla event. Hotellet är inrättat så att det ska kunna bli vad man behöver det till – allt från en annorlunda catwalk till en dekadent modefest. Färgval, material och design – precis som haute couture är det odefinierbart och lyxigt men alldeles, alldeles underbart. Madrid som stad är mångsidig och levande. Här hittar du det lyxigaste av lyx i Salamancakvarteren, och det mer alternativa modet på Fuencarral Street.

Modevärldens viktigaste hotell
SkyNight terrass på Silken Puerta America är perfekt för en fördrink.

Istanbul, Turkiet

The House Hotel Nisantasi

Perfekt beläget i Nisantasi, det mest fashionabla distriktet i Istanbul och hem till alla internationella varumärken ligger The House Hotel. Hotellet är bokstavligt talat placerat på Pradas butik. Checka in och njut av tanken av att bo ovanpå ett av världens lyxigaste och mest välkända modehus. Gå sedan till hotellets egna Library Lounge Bar kan du avnjuta en turkisk/fransk frukost, lunch eller middag. Beundra hotellets konstsamling eller bläddra igenom någon av de hundratals modeböcker- och magasin som finns tillgängliga, gärna tillsammans med en bit av hotellets egen choklad. Ge dig därefter ut i staden och vandra mellan chica kaféer, trendiga restauranger och fashionabla människor. Till kvällen kan du se till så att hotellets personal shopper hjälper dig att hitta din perfekta outfit. Med kontakter över hela staden får du garanterat de bästa priserna och det absolut senaste på marknaden.

Modevärldens viktigaste hotell
På The House Hotel Nisantasi i Istanbul finns hundratals modeböcker att bläddra i.

Paris, Frankrike

Park Hyatt Paris-Vendôme

Park Hyatt Paris- Vendôme är föga förvånande beläget på den berömda gatan Rue de la Paix. Vart annars i världens modecentrum Paris skulle du kunna ha den ultimata utgångspunkten för shopping och det perfekta hotellet, bara några steg från Champs Elysées och berömda Galeries Lafayette Haussmann. Som om Paris bästa barer, restauranger och shopping utanför dörren (och givetvis hotellets egna Guide Michelin-restaurang Pur’ Paris) inte var nog, erbjuder hotellet även personal shopper. Eller varför inte ett besök hos Haute Joaillerie hantverksshop för att designa egna smycken? Det finns till och med möjlighet att beställa en dagstur till Venedig i privatjet, äta frukost på 6000 meters höjd, mingla och shoppa för att sedan återvända lagom till middag och kvällspromenad längst med Seine

Modevärldens viktigaste hotell
Park Hyatt Paris-Vendôme ligger i modevärldens centrum – Paris.

Milano, Italien

Carlton Baglioni

Som en av världens viktigaste modestäder erbjuder Milano inte bara shopping i världsklass, oklanderlig stil och charmiga italienska bistros. Antikmarknaderna i Naviglio, konceptbutiker som Deus ex Machina (där du kan investera i både kläder, motorcyklar och mat) eller hemmagjord pasta på Al Taglio vid via Vigevano är måsten för modelejonet. Föredrar du ren lyx har hotell Carlton Baglioni en egen entré till den berömda shoppinggatan Via della Spiga. Fem minuters promenad därifrån hittar du områdena Via Montenapoleone och Piazza San Babila med än mer shopping. Allt en fashionista behöver för den italienska looken. Viva Italia!

Modevärldens viktigaste hotell
Carlton Baglioni i Milano, Italien.

Singapore

Pan Pacific Singapore

Ett stenkast från shoppingen på berömda Orchard Road och Marina Square, ligger nybyggda Pan Pacific. Här finns en nattklubb, barer och restauranger med utsikt över pulserande Singapore. I en av världens renaste städer kan du hitta både 8-våningar höga gallerior fyllda med exklusiva märken såväl som lokala småbutiker. 24-timmars marknader med små små stånd, jämte stora distrikt som Chinatown eller Little India där en symfoni av biltutor, förhandling och engagerade samtal sätter prägel på försäljningen och ger dem en svårslagen charm. Här hittar du spåkvinnor och deras papegojor, blomsterförsäljare, tidningsförsäljare och Kachang Puteh (rostade nötter) – det är en salig men fantastisk blandning.

Modevärldens viktigaste hotell
Lobbyn i Pan Pacific i Singapore, Singapore.

Barcelona, Spanien

Neri

I de gotiska kvarteren i Barcelona ligger Hotel Neri. Inrett av brasilianska designers blandas här en sofistikerad och modern stil i en historisk byggnad. Tanken bakom designen var att tänja på gränserna, utan att bli vulgära. Resultatet blev en lugn atmosfär, ett bibliotek för avkoppling och the Boa Space – ett rum inrett med nittio meter oregelbundet flätad sammet. När det är dags att ge sig ut i den myllrande staden ligger bland annat Passeig de Gràcia, den nästan milslånga avenyn fylld med prestigefyllda, lyxiga märkesbutiker ett stenkast från hotellet. En kort promenad därifrån ligger både kända La Ramblas samt lite mindre el Raval, en gatan som kantas av små hål-i-väggen-butiker och lokala vinaffärer.

Modevärldens viktigaste hotell
Neri, Barcelona, Spanien.

Wien, Österrike

Falkensteiner am Schottenfeld

I centrala Wien, sex minuters promenad från Österrikes längsta shoppinggata Mariahilferstrasse i det chica, exklusive sjunde distriktet i staden ligger Falkensteiner Hotel am Schottenfeld. Hotellet erbjuder ett Girls and the City-paket där diverse shopping- och proseccoalternativ är involverade. I Wien kan du både besöka vackra slottsträdgårdar och vackra butiker – det är en varierande stad med många historiska och arkitektoniska platser att besöka. Blanda kultur med en visit på Mariahilfer och det nyligen öppnade centrum inuti tågstationen – Bahnhofcity som innehåller både helt nya kedjor och gamla godingar som endast finns att få tag på i Wien. Väl värt ett besök!

Modevärldens viktigaste hotell
Juniorsuit på Falkensteiner am Schottenfeld i Wien.

Sevilla, Spanien

Alfonso XIII Luxury Collection

Bohemiska kristallkronor, marmorväggar- och golv, antika möbler, höga tak och sidentyger – Alfonso XIII Luxury Collection är precis som namnet föreslår en lyxig samling, och framförallt hyllning av staden Sevillas historia och förflutna. Hotellets pool är perfekt placerad för solbad, och på kvällen kan du beställa in otrolig libanesisk mat från Taifas och äta den med bakgrundsljud från staden nedanför dig. Beställ därefter en drink i baren – dessa bartenders är riktiga cocktailgenier. Prova till exempel en Mango Martini, den kan inte slå fel. Sevillas bästa shoppinggator, Sierpes och Tetuan, ligger tio minuters promenad från hotellet. Men, glöm inte att spanjorerna tar siesta mellan klockan cirka 14-17. Utnyttja detta som en perfekt shoppingpaus, ät lite paella och vinka in en och annan sangria.

Modevärldens viktigaste hotell
Alfonso XIII Luxury Collection i Sevilla, Spanien.

London, England

St. James’ Hotel and Club

Mode för London är som pasta för Italien, Coco för Chanel – det ena är självklar i kombination med det andra. Mitt i smeten bland modevaruhus, marknader och gallerior i den brittiska huvudstaden ligger St. James’ Hotel and Club. Boutiquehotellet har blivit internationellt känt för bland annat sin Michelin guide-belönade restaurang och sina otroliga personal shoppers. Börja morgonen på din privata takterrass med en timmes pilates och mjukas upp. Prova därefter igenom hotellets fantastiska Afternoon Tea och starta sedan dagen med en tur ner mot Knightsbridge, Bond Street, och Oxford Street – från hotellets har du allt du behöver inom din direkta närhet. Fortsätt mot lyxiga Jermyn Street och the Burlington Arcade och avsluta med ett glas på the Paramount bar. Beställ en Dakers Last Words och njut av Londons fantastiska anlete från 33e våningen.

Modevärldens viktigaste hotell
Lyxigt värre på St james i London.

Text: Redaktionen • 2014-11-10
RestipsWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top