Annons
Annons
British Museum är inte bara Storbritanniens mest besökta turistmål utan hamnar dessutom på fjärdeplatsen av världens mest besökta museum. Foto: Bigstock.

British Museum är inte bara Storbritanniens mest besökta turistmål utan hamnar dessutom på fjärdeplatsen av världens mest besökta museum. Foto: Bigstock.

Nyhet

Hur många av Londons 10 populäraste turistattraktioner kan du pricka av?

Antalet besökare till Storbritanniens populäraste turistattraktioner ökade med 3,2 procent under 2015 jämfört med föregående år. Här är landets tio mest besökta turistattraktioner.

Text: Johanna Jackson • 2016-03-07 Uppdaterad 2021-06-23

London är inte bara en fantastisk restaurang- och modestad utan är dessutom ett mecka för den som är intresserad av kultur och konst. Här finns några av världens i särklass bästa museum – något som avspeglas i topplistan över landets mest besökta turistmål.

Samtliga attraktioner på topplistan finns i London. Förstaplatsen intas av det kulturhistoriska museet British Museum som tog emot hela 6.8 miljoner besökare i fjol. Museet, som nästan är ett måste vid ett besök i staden, visar kulturhistoriska samlingar från hela världen och har över 7 miljoner objekt i sina samlingar. Att det dessutom har gratis inträde (som de flesta museum på topplistan) har säkert också hjälpt att öka dess popularitet. 

Hur många av Londons 10 populäraste turistattraktioner kan du pricka av?
National History Museum hamnar på tredjeplatsen. Foto: Bigstock.

Listan kommer från the Associationen of Leading Vistitors Attraction (Alva), en gemensam organisation för några av Storbritanniens största besöksmål. Enligt Alva var det särskilt några utställningar som hjälpte till att öka besökssiffrorna.

Bland annat “Savage Beauty” på Victoria och Albert Museeum  som visade verk från modedesignern Alexander McQueen och utställningen “Audrey Hepburn: Portraits of an Icon” på National Portrait Gallery gjorde att besökarsiffrorna sköt i höjden.

Topp 10 – Storbritanniens populäraste turistattraktioner 2015 

1. British Museum 

2. National Gallery 

3. Natural History Museum 

4. Southbank Centre

5. Tate Modern

6. Victoria and Albert Museum

7. Science Museum

8. Somerset House

9. Tower of London

10. National Portrait Gallery

Källa: Evening Standard.

Lågt pund lockar fler turister till London

Här är världens 20 bästa sevärdheter

50 saker du inte får missa i London


Text: Johanna Jackson • 2016-03-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top