• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 12 sagolika bilder från Norge som kommer få dig att tappa andan

  Norge – förtrollande vackert! Om det finns älvor, jättar och troll är det säkert här de gömmer sig.

  12 sagolika bilder från Norge som kommer få dig att tappa andan

  Borgunds stavkyrka, Lærdal

  Den här medeltida kyrkan är nästan drygt 900 år gammal och uppfördes någon gång efter år 1180. Nu för tiden är kyrkan som ligger i Lærdal ett museum och ser nästan ut att komma direkt från den animerade filmen "Draktränaren".

  Foto: Flickr/tnarik

  Låtefossen, Odda

  Vattenfallet är 165 meter högt och är en populär turistattraktion nära Odda i Hordaland. Två separata vattenfall möts i mitten strax innan de flödar under riksveg 13. 

  Låtefossen. Foto: Thinkstock.

  Renndølsetra, Sunndal

  I skuggan av berget Dalatårnet och vid stranden av Innerdalsvattna ligger den charmiga gården, Renndølsetra som är ett populärt stopp för vandrare i Innerdalen – Norges första naturreservat. Här kan du övernatta eller stanna till på caféet som bland annat bjuder på gårdens egentillverkade smör och yoghurt. 

  Källa: Reddit.

  Vattenreservoar nära Sarabråten

  Strax utanför Oslo ligger Sarabråten i Østmarka som är ett populärt friluftsområde. På väg mot sjön Hauktjern hittar man den här lilla stenbassängen som förr i tiden fungerade som en vattenreservoar.

  View post on imgur.com

  Stuga vid Geirangerfjorden

  Världsarvet Geirangerfjorden är en av Norges största turistattraktioner. I området finns ett antal historiska stugor bevarade som nås via branta vandringstigar. Från Skageflå – som är stugan som syns på bilden – får du dessutom utmärkt utsikt över vattenfallet "De sju systrarna". 

  Foto: Zdenek Svoboda via Flickr/Creative Commons.

  Polarsken, Djupvik, Tromsø

  Bara två timmar med flyg från Oslo ligger Nordens största stad ovanför polcirkeln. Förutom att locka med valsafari och en vacker stadskärna är Tromsø kanske ett av världens bästa platser för att se norrsken på. Särskilt mellan 21 november och 21 januari då det råder polarnatt.  

  Foto: Flickr/cfaobam

  Eigerøya, Eigersund

  Skärgårdsidyll? De här pittoreska husen ligger på den lilla ön Eigerøya, som ligger i södra Norge drygt 2 timmar från Stavanger. Ön är bara 20 kvadratkilometer stor och förbinds med fastlandet via en bro. 

  Foto: Flickr/Sten Dueland.

  Vøringsfossen, Eidfjord

  Ungefär mitt emellan Bergen och Oslo ligger det 182 meter höga vattenfallet Vøringsfossen. Kanske på grund av sin närhet till riksveg 7 är fallet en av Norges mest besökta naturattraktioner

  Foto: Zen Whisk via Flickr/ Creative Commons.

  Eidfjord, Hordaland

  Som om det mäktiga Vøringsfossen inte vore nog så hittar man även ett 100-tal sjöar som är inbäddade i Eidfjords kuperade landskap. Helt idylliskt!

  Foto: Zdenek Svoboda via Flickr/Creative Commons.

  Geirangerfjorden, Norddal och Stranda

  Djupa fjordar och höga berg – Geirangerfjorden i Romsdal fylke är en av Norges mest kända fjordar, det är inte svårt att förstå varför.

  Foto: Thinkstock.

  Trolltunga, Odda

  Ett annat av Norges mest kända landmärken. Trolltunga är en hisnande klippavsats som sträcker sig 700 meter över sjön Ringedalsvatnet. Att stiga ut på klippan är inget för den med svaga nerver!

  Foto:Thinkstock.

  Flåmsbanan 

  Ta en tågresa mellan Myrdal till fiskebyn Flåm. Under en timme ser ni hur vackra landskap, porlande vattendrag och gulliga stugor susar förbi tågfönstren. Vid slutdestinationen i Flåm välkomnas ni av Sognefjorden – en av Norges vackraste fjordar. 

  Foto: Visit Flam/Mårten Rakke.

  Kan du inte se dig mätt på Norge?
  Missa inte: Time lapse-video av Norge så vacker att den kommer ge dig rysningar

  Läs även: 

  Inspiration: Boredpanda

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!