• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 13 essentiella prylar att packa ner i handbagaget

  Din resa kommer bli betydligt lättare om du har de här föremålen nära till hands.

  13 essentiella prylar att packa ner i handbagaget

  Kanske reser du lätt och bara har ett handbagage. Kanske ackompanjeras ditt handbagage av en sprängfylld resväska. Oavsett, situation – här är 13 måsten som underlättar både färden och vistelsen. 

  1. Sovmask och öronproppar 

  Gör slut med luvor och stora sjalar. Skillnaden med att försöka sova på ett plan utan sovmask och öronproppar och att faktiskt göra det är som natt och dag. 

  2. Våtservetter

  För händerna, ansiktet, eller, för vad du nu kan tänkas behöva dem till. För en snabb uppfräschning efter den där 10 timmars långa flygningen till Bangkok. Både du och livet blir fräshare med våtservetter helt enkelt. 

  3. Hörlurar

  Kanske en självklar punkt på listan. Livslängden på hörlurar är som bekant relativt kort, så ett tips är att köpa ett extra par ifall dina lurar skulle besluta att ge upp precis innnan flygresan. Ett bonus är att du har en mindre risk att bli störd av pratsamma passagerare om du vill vara för dig själv. 

  4. En fotokopia av ditt pass 

  Eller av ditt nationella ID. Som självklart förvaras separat från orginalen. Det här är särskilt aktuellt om du ska resa i USA. Helst kommer ditt pass inte bort, men om det gör blir det underlättar detta kontakt med hotell och ambassaden/konsulat.  

  5. Värktabletter

  För att inget kan förstöra en resa som en dunkande huvudvärk eller molande smärta i ländryggen. Och om du tar eventuella mediciner är det bra att ha med sig kopior på recepten. 

  6. Pappersklämmor

  Perfekt för att sätta över rakhyveln som skydd eller för att vira ihop lösa sladdar med. 

  7. Snacks 

  Så att du slipper köpa den där torra mackan eller onödigt dyra chipspåsen på planet eller i hotellens mini-bar när du vaknar sömndrucken, jetlaggad och förvirrad mitt i natten. 

  8. Färdlektyr

  Nuförtiden har ju de flesta stora flygbolagen uppdaterade underhållningssystem och wi-fi ombord men ibland kan det vara skönt att koppla bort från de lysande skärmarna och stimulera hjärnan med något annat. Och vad är bättre än en bra bok eller ett reportage från det senaste numret av ditt favoritmagasin under en avkopplande dag på stranden?

  9. Pennor

  Som fungerar! När du ska fylla i tulldeklarationen eller för att skriva upp adressen på den där restaurangen som taxichaffören tipsade om under resan till hotellet.

  10. Medicin mot diarré 

  För att du kommer vara så glad att du hade packat ner det om du någonsin skulle behöva det.

  11. Ett kuvert 

  Alternativt en necessär. För att hålla alla dina resedokument eller för kvitton från eventuella kreditkortsköp på en och samma plats. Varför spara kvitton? För om du använder ditt kreditkort kan det bli svårt att bestrida den där där notan på 2 000 kr, som vad vitt du kommer ihåg var för två stycken cappucino.  

  12. Bagagerem

  Om dragkedjan på din väska skulle gå sönder är ett bagageband som en skänk från ovan. Dessutom så underlättar det identifiering vid bagagebandet om du skulle behöva checka in din väska. 

  13. Tandborste och tandkräm i reseformat

  En självklarhet? Ja. Ett "måste"? Ja, det med. Bli snabbt kvitt morgonandedräkten när du landat. Dessutom är luften på planet torrare vilket kan leda till att du blir uttorkad (större risk för dålig andedräkt). 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!