• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här kan du sova i en plastkapsel 400 meter över marken

  De här hotellrummen kan vara de coolaste, alternativt läskigaste vi någonsin sett. Eller vad sägs som att sova i en plastkokong fastspänd på en nästan vertikal bergsvägg?

  Här kan du sova i en plastkapsel 400 meter över marken
  Svindlande höjder. Foto: Natura Vive.

  Utsikten från Natura Vive's Skylodge-sviter i Peru är det verkligen inget fel på. De tre rummen, eller kapslarna, är gjorda av aluminium och genomskinlig polykarbonat – en sorts superstark typ av plast – och rummen erbjuder gästerna en panoramavy av omgivningarna.

  Att ta sig dit är inte lika enkelt. Kapslarna ligger i Urubambadalen – Inkafolkets heliga dal och nås med tåg eller buss från Cusco. 

  Gäster utrustas med en guide, sele och hjälm och måste gå lyssna på en säkerhetsgenomgång innan klättringen uppför berget kan börja. Foto: Natura Vive.

  När man väl har nått dalen börjar den delen av resan som kan få den mest äventyrlige att känna yrsel. Klättring uppför en vertikal stege eller en drygt fyra timmars vandring via stålvajrar (via Ferrata) uppför bergsväggen. 

  . Foto: Natura Vive.

  Varje kapsel har plats för 4. Foto: Natura Vive.

  Varje kapsel rymmer totalt fyra personer och har till och med ett badrum. De är 7 meter långa och mäter 2,4 meter i både höjd och bredd. 

  En natt i kapslarna kostar cirka 2 600 per person. Foto: Natura Vive.

  Det roligaste är kanske nedvägen. Efter en natt under Perus stjärnklara natthimmel kan gästerna nämligen välja att åka ner på zipline.

  Läs mer på: naturavive.com/web/

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!