• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Micael Bindefelds bästa tips till Tel Aviv

  Skönt klimat, bra restauranger och mycket kultur. Tel Aviv är ett resmål som lockar många och är en av festfixaren Micael Bindefelds favoritstäder. Här bjuder han på sina bästa tips.

  Micael Bindefelds bästa tips till Tel Aviv

  Hotell

   

  Montefiore

  Kan vara ett av världens bästa hotell och det är fantastiskt personligt och fint. Ligger i ett gammalt Bauhaushus. Lite dyrare prisklass och eftersom det inte finns så många rum blir det lätt fullbokat. Om du inte får rum här kan du definitivt gå till deras restaurang och äta en supergod frukost eller middag, de har ett underbart kök med influenser från Nordafrika och Asien.
  Adress: 36 Montefiore St
  hotelmontefiore.co.il

  The Norman

  Lyxigaste och mest chica hotellet i Israel är utan tvekan The Norman. Prisnivå därefter. Otroligt snyggt och personligt med pool på taket och en fantastisk utsikt över hela staden i en K-märkt byggnad. Exklusiv och påkostad inredning, varje rum är unikt. Har också en restaurang som är superbra.
  Adress: Nachmani Street 23-25
  thenorman.com

  Restauranger

  Tapas1

  Litet och genuint ställe med otroligt goda tapas och vänlig personal! Drivs av en av israels duktigaste matprofiler Yonathan Roschfeld.
  Adress: Ahad Ha'Am St 27
  tapas1haam.co.il

  Delicatessen

  Underbart litet lunchställe med butik, chark, ostar, oliver, bröd med mera. En trappa upp ligger en lite finare restaurang med ett bra urval av medelhavsrätter. Verkligen jättetrevligt och populärt, kan bli fullt.
  Adress: Yehuda Halevi 79/81
  delitlv.co.il

  Topolopompo.

  Öppet kök på Topolopompo.

  Topolopompo

  Vacker restaurang med otroligt god och kryddstark mat med influenser från asien, men inte den typiska asiatiska maten vi är vana vid. Kallar sitt koncept för "Fire kitchen" – all mat tillagas över öppna eldar. Jag älskar det här stället som har en av Israels mest påkostade inredningar.
  Adress: HaSolelim St 14
  topolopompo.co.il

  Bell Boy Coctailbar

  Otroligt kul ställe som har världens roligaste drinkar och rolig personal. Jag som aldrig dricker alkohol måste till och med dricka drinkarna här. Det är väldigt litet och intimt och tar bara in ett visst antal gäster så man bör boka i förväg. Det finns små goda rätter att äta också. Beläget i boutiquehotellet Berdicevsky.
  Adress: Berdyczewski St 14
  hotelbtlv.co.il

  Anita Cafe La Mamma del Gelato

  Här finns världens godaste glass! Alla smaker och tillbehör man kan tänka sig. Ligger mitt i de trendiga kvarteren Neve Tzedek där allt händer.
  Adress: Shabazi St 42
  facebook.com/pages/Anita-La-Mamma-del-Gelato

  Fina flaskor på Zielinski & Roze.

  Fina förpackningar på Zielinski & Roze.

  Butik

  Zielinski & Rozen

  Ett parfymeri som har legat här sedan 1905 och de gör så fina saker i en genuin miljö. Man kan blanda sin egen parfym, eau de toilette, tvål eller vad du vill ha och köper allt över disk. Superfint! Ligger i Jaffa.
  Adress: Rabi Pinkhas St 10
  zrp.co.il

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!