• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 12 saker du absolut inte ska göra på flyget

  Troligtvis hör du till den skara som kan uppföra sig på planet när du är ute och reser. Men det finns en liten grupp som inte har samma hyfs som du. Vagabond listar de 12 värsta sakerna resenärer kan göra på ett flygplan.

  Har du någonsin suttit bredvid någon som inte har duschat den senaste månaden? Eller som tycker du är go och mjuk att ha som kudde? Vi listar de mest irriterande saker som folk gör på flygplan. Kanske får du dig ett gott skratt åt liknande incidenter som har drabbat just dig (eller kanske till och med en och annan tankeställare).

  1. Använda medpassagerare som huvudkudde

  Gillar du att ha främmande människor som huvudkudde? Inte? Kanske inte andra heller. Så försök håll dig vaken eller införskaffa en nackkudde om du inte tror att din stolsgranne uppskattar din saliv som ansiktskräm.

   

  2. Överkonsumera alkohol

  En självklarhet kanske. Men är det svårt att kontrollera alkoholintaget, tänk efter en gång extra innan du beställer den där Bloody maryn. Fulla människor är bara roliga på film.

   

  3. Ge uttryck åt rädslor

  Bara för att du själv är flygrädd behöver du inte stressa upp dina medpassagerare och fråga flygvärdinnan var och varannan minut om turbulensen är normal.

  4. Snacka högt med kompisen i andra änden av planet

  På flygplan, precis som i andra offentliga utrymmen, kan det vara hyggligt att bespara ens medmänniskor sina högljudda konversationer. En flygresa kan vara tillräckligt jobbig som den är, du behöver inte göra det värre.

  5. Ventilera äktenskapsproblem

  Är ert förhållande på upphällning? Åk inte på semester. Semester innebär för många avkoppling, lugn och ro. Det värsta för omgivningen är att ta del av era konflikter, som borde ha lösts innan ni satte er på planet.

  6. Ockupera mittgången

  Mittgången är ett allmänt utrymme som är till för flygvärdinnorna och de som behöver gå på toaletten. Försök låt bli att göra yoga eller byta blöjor där om det går.

   

  7. Ansluta till 10 000-metersklubben

  Funderar du och din partner på att gå med i 10 000-meters klubben? Tänk till en extra gång. Det kanske kan verka spännande men är trots allt olagligt på allmän plats och få personer uppskattar att halka runt i främmande människors kroppsvätskor. 

   

  8. Släppa fötterna fria


  Till och med de allra flesta med fotfetish skulle nog starkt avstå från en illaluktande fot. Finns fotsvett i släkten så skona dina medresenärer från årets förgiftning och behåll skorna på.

   

  9. Köra maratonlöpning till toan

  Tampas du med urinträngningar? Begär att få bli placerad vid gången. Det blir mindre jobbigt då när du för femtioelfte gången ska resa dig upp för att gå på toaletten.

   

  10. Slå sig i släng med med stolsgrannen

  Ha i bakhuvudet att alla inte gillar att fraternisera med främlingar. Försök att hålla tungan i styr och känn av läget, kanske funkar det, kanske inte. Men oavsett om du får känslan att du äntligen har hittat din själsfrände, så vänta med att fråga om numret tills planet har landat. Annars kan det resultera i en extrem obehaglig fortsatt flygresa, speciellt om ni endast är halvvägs till Hawaii. 

  11. Maxa volymen på paddan

  Oavsett om du använder hörlurar eller inte så tänk på volymen. Bara för att du har hörselnedsättning så innebär inte det automatiskt att alla andra har det. Håll en normal nivå, alla har inte samma musik- och filmsmak.

  12. Invadera utrymmet

  Sist men inte minst – invadera inte någon annans utrymme, visa respekt. Sparka inte på baksidan av någons säte, eller ockupera armstödet.

   Av Jennie Johansson

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!