• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sov på djupet – 5 undervattenshotell

  Ni vet hur det kan vara. Ibland somnar man med en fin fjärilsfisk, men vaknar upp bredvid en barracuda. Sällan är det så sant som på de här undervattenshotellen.

  1. Resorts World, Singapore

  Butler och bubblor

  Världens största akvarium innehåller fler än 50 000 fiskar – och 11 hotellsviter i två våningar där sovrummen har stora fönster under ytan. Ocean Suites breda rutor går från golv till tak och visar ett ständigt skiftande undervattensliv. På övervåningen finns vardagsrum, uteplats och bubbelpool. Behöver du en drink, eller något att äta, är det bara att ringa på butlern som står till förfogande dygnet runt. En natt kostar ca 10 000 kr. 

  rwsentosa.com

  Bättre än storbilds-tv! Undervattenssviten i Resorts World, Singapore. Foto: Resorts World Sentosa.

  Bättre än storbilds-tv! Undervattenssviten
  i Resorts World, Singapore. Foto: Resorts World Sentosa.

  2. Manta Resort, Zanzibar, Tanzania

  All inclusive under ytan

  The Underwater Room på Manta Resort bjuder på det bästa av två världar, ett undervattensrum att sova i och ett privat soldäck att steka på. Hotellrummet är en flotte förankrad i kristallklart vatten utanför Pemba Island. Som en privat liten ö med alla tänkbara bekvämligheter och det är precis lika dyrt som det låter, ca 13 000 kr per natt med all inclusive. För designen står svenske Mikael Genberg som även skapat nr 5 på listan. 

  themantaresort.com

  Det kan bli svårt att sova på Manta Resort med alla sinnesuttryck. Ovanför dig glittrar en stjärnklar himmel långt bort från ljusföroreningar och runt omkring dig har du korallrev som du kan beskåda från första parkett. Foto: The Manta Resort.

  3. Jules' Undersea Lodge, USA

  Lek forskare i Florida

  Pionjären inom undervattenshotell och definitivt det tuffaste boendet på den här listan. Ett marint forskningslabb har förvandlats till hotell, på bottnen av en lugn lagun i Key Largo, Florida. Hotelldörren finns på sex meters djup och enda sättet att ta sig dit är med dykutrustning. På insidan finns välutrustat kök, dusch med varmvatten, sköna sängar och stora fönster att spana på fiskar från. 7 000 kr för två personer. 

  jul.com

  4. Lovers Deep, Karibien

  För en djupare kärlek

  Du kommer inte att ha råd med det här, om du inte sålt ditt företag till Google eller vunnit på Triss, så du får läsa om det istället. För 1,1 miljon kronor får du och en partner "den ultimata undervattensupplevelsen för par". Lyxiga ubåten Lovers Deep blir er för en natt och ni kan stiga ombord från valfri karibisk ö, även om St Lucia rekommenderas. I priset ingår champagne, båttransfer och – huh? – Barry White som bakgrundsmusik. 

  oliverstravels.com

  Lovers deep – ultimat "get-away" om du är it-miljonär eller James Bond. Foto: Olivers Travels.

  Lovers deep – ultimat "get-away" om du är it-miljonär eller James Bond. Foto: Olivers Travels.

  5. Utter Inn, Sverige

  Vila i Västerås skärgård

  Hotellen på den här listan har varit dyra, vi vet. Men det finns faktiskt ett billigt alternativ på nära håll. Utter Inn, ankrad nära Amundsgrund utanför Västerås, ser ut som en bastuflotte men är häftigare än så. Nedanför flytbryggan finns ett sovrum, tre meter under vattenytan, med panoramafönster åt alla håll. Sikten kanske inte är lika imponerande som i Zanzibar eller Karibien, å andra sidan är priset mer attraktivt. 1 200 kr per person.

  visitvasteras.se

  Utter Inn. Inte Karibien men ganska mysigt ändå. Foto via Wikipedia/pressbild.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!