• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 13 härliga trädkojor som tar ditt semesterboende till nya höjder

  Från lyxiga villor till enklare kojor i djungeln. De här härliga semesterboendena får oss nästan att vilja sälja våra lägenheter för ett permanent liv bland trädtopparna.

  1. Free Spirit Spheres, Kanada

  Foto: Free Spirit Spheres.

  Sov fyra meter upp i luften i en handbyggd sfär i skogen. Totalt finns tre stycken upphängda bollar att hyra i den kanadensiska provinsen British Columbia. Mer info på freespiritspheres.com

  2. Finca Bellavista, Costa Rica

  Foto: James Lozeu/Finca Bellavista.

  Bo i djungeln och vandra från koja till koja på hängbroar i de här härliga eco-lodgerna på Finca Bellavista. 

  3. Bangkok Tree House, Thailand 

  Foto: Bangkok Tree House.

  Den eko-vänliga resorten Bangkok Tree House är beläget på ön Prapadaeng – en grön oas mitt i Bangkoks storstadsmyller inte långt ifrån Bangkoks flytande marknad. I hotellets " View with a Room" sover du sju meter upp i luften under den bara natthimmelen. Läs mer på Bangkok Tree House.

  4. Secluded Intown Treehouse, USA

  De här söta trädkojorna ligger i utkanten av Atlanta, Georgia och ägs av makarna Katie och Pete som hyr ut dem på Airbnb. Boendet med plats för två, består av tre stugor och en veranda som binds samman med ljusbeströdda hängbroar. 

  5. Tree Sparrow House, Storbritannien 

  Foto: Outlandish Holidays.

  Boendeytan i den här trädkojan utanför Helston i Cornwall är inte särskilt stor men desto mysigare. Kojan tillhör Outlandish Holidays som även erbjuder logi i söta cirkus-vagnar. Man sover i ett loft och har utsikt över vidsträckta fält. Att stranden ligger en 10 minuters promenad bort är inte heller fel. 

  Läs mer på Outlandish Holidays!

  5. Luxury Treehouse, Bolt Farm, USA

  Foto: Bolt Farm/Facebook.

  Här bor du utan att göra avkall på bekvämligheter. Eller vad sägs som en stor dubbelsäng, antika möbler och finporslin? Det två våningar höga trädhuset ligger i delstaten South Carolina och går att hyra på Airbnb. 

  6. The Mirrorcube, Sverige

  Foto: Tree Hotel.

  Några mil utanför Luleå och med utsikt över älven ligger Tree Hotel och deras moderna trädkojor som låter dig bo mitt i naturen. Totalt erbjuder hotellet sex stycken unika boenden. Mer info finns på hemsidan.

  Läs också: 12 svenska hotell vi drömmer om att bo på

  7. Beachtown, Magical Treehouse, Indonesien

  Foto: Airbnb.

  Den här lyxiga trädkojan ligger på södra Bali nära surfparadiset Balangan Beach. Hållbart boende är i fokus och husen på området har byggts av återvunnet drivved. Även detta ställe går att hyra via Airbnb

  8.Tsala Treetop Lodge, Sydafrika

  Foto: Kiwi Collection.

  Tsala Treetop Logde erbjuder 10 lyxiga trädtopps-villor i Plettenberg Bay i natursköna Västra Kapprovinsen – ett område som lockar aktiva resenärer med allt från golf och hästridning till safari, vinprovning och valskådning. Läs mer på Tsala Treetop Logde.

  9. Tranquil Resort, Indien

  Foto: Tranquil Resort.

  Trädhusen på Tranquil Resort i den vackra sydindiska delstaten Kerala ligger innästlade i grönska i utkanten av hotellets kaffeodlingar. Här kan du slappna av med traditionella ayurveda-massager eller fågelskåda från verandan – i området finns nämligen ett hundratal olika arter.

  10. Cabanas do Barranco, Spanien

  De sex stycken stugorna som utgör Cabanas do Barranco i den spanska regionen Galicien ligger sex meter upp i luften på pålar. Några av faciliteterna som erbjuds är fullt utrustade kök och egna bubbelpooler på verandan.

  11. Tongabezi Lodge, Zambia

  Foto: Tongabezi lodge.

  I det här trädhuset har du utsikt över den vackra Zambezi-floden och om du skulle tröttna på lugnet ligger världens största vattenfall – Victoriafallen – inte långt bort. Läs mer på tongabezi.com.

  12. Châteaux dans les Arbres, Frankrike

  Foto: Châteaux dans les Arbres.

  Ett slott i träden – den här mysiga trädkojan har plats för två personer och ligger i regionen Dordogne. Kojan ligger i närheten av en sjö och är komplett med fyra torn och en egen bubbelpool på verandan. Läs mer på chateaux-dans-les-arbres.com.

  13. Keemala, Thailand

  De här alldeles förtjusande små trädkojorna tillhör Keemala. Hotellet ligger nära Patong på Phuket och har totalt 38 olika villor i olika varianter.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!