• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 13 djurkonton att följa på Instagram för reseinspiration

  Från en bedårande igelkott till en äventyrlig huskymix – de här djuren har riktigt resetokiga ägare som tar dem med sig på sina resor. Vi har samlat några av de gulligaste (och lurvigaste) resekontona på Instagram.

  1. Aspen

  @aspenthemountainpup

  Fyraåriga goldenretrievern Aspen älskar friluftsliv. Tillsammans med sina ägare Hunter och Sarah Lawrence utforskar han Colorados storslagna vildmark.

  2. Millie

  @pechanga

  När Millies ägare Craig Armstrong åker på sina vandrings- och klättrings-äventyr får Millie följa med i sin husses ryggsäck.  

  3. Lilikoi & Rella

  @lilikoi_rella

  Den här lyckligt lottade pälsbollsduon lever livet bland palmer och paradisstränder på Oahu, Hawaii. 

  4. Miami

  @miami_traveller_dog
  Chihuahuan Miami är baserad i Italien men när han inte lever la dolce vita i hemlandet glider han runt i världen och bor på fem-stjärniga hotell, poserar framför landmärken och njuter av alla förmåner som kommer med ett lyxigt jetsetliv. 

  5. Loki

  @loki_the_wolfdog

  Äventyren tillsammans med husse Kelly Lund har gett den tvååriga malamute/sibirisk-husky/polarvargs-blandningen nästan en miljon följare. På Instagram kan du följa dem i ur och skur när de upptäcker de vackra omgivningarna i bergen i Colorado.

  6. Max och Louis

  @max_et_louise

  Tillsammans med sin husse Thiago Ferria som är frilansande reseskribent baserad i Portugal har de vattenälskande hundarna Max och Louis badat på stränder i allt från Venezuela till Italien och USA. Just nu befinner de sig dock i kallare temperaturer – på en skidresa i Alperna.

  7. Kuli

  @kulithesurfingcat

  Den här enögda skönheten är som fisken i vattnet. Enligt ägarna som bor på Hawaii tycker Kuli – som katten heter – om vatten efter att han behövde bada mycket som liten på grund av hälsoproblem. 

  8. Kahlúa 

  @trevortakesphotos

  När den tvååriga räddningshunden Kahlúas ägare Trevor DeHaas fick reda på att han led av en obotlig njurskjukdom beslöt han sig för att säga upp sig från sitt jobb och resa runt i USA. Hittills har Trevor och Kahlúa hunnit upptäcka allt från Grand Canyons vidsträckta vidder till Calforniens vackraste nationalparker och Colorados storslagna berg. 

  9. Lovis 

  @lovistravels

  Den här beresta skönheten tillhör ingen mindre än Vagabonds egna skribent och krönikör Karin Wallén. Lovis följer med matte Karin på resor runt i Europa, åker tåg i Holland, käkar våfflor i Oslo och blöter tassarna i Alpsjöar.

  10. Camping with dogs 

  @campingwithdogs är ett samlingskonto för alla vandrings- och campingsfantaster där ute som älskar att ta med sina fyrbenta vänner ut på äventyr. Det finns även en svensk variant: @vandramedhund

  11. Miso Soup

  @misosouptravels

  Den här håriga globetrottern hör hemma i Italien men har fått följa med sin husse på diverse resor runt Europa och över Atlanten. På sitt konto kan hon ses posera framför kända byggnader som Eiffeltornet, Colloseum i Rom och Katedralen i Milan, för att nämna några. 

  12. Hamlet

  @hamlet_the_beach_hog

  Den här glada grisen heter Hamlet och bor med sin matte på Jungfruöarna. Eftersom matte Megan Peabody är flygrädd brukar Hamlet få följa med upp i luften som stöd. 

  13. Hedersomnämnande: Biddy 

   @biddythehedgehog/

  Den här goingen hette Biddy och är stjärnan på ett av Instagrams populäraste resekonton (bland de fyrbenta linslusarna i alla fall). När ägarna Tony och Tom reste runt i USA fick Biddy alltid följa med och han blev snabbt en Instagramsensation. Tyvärr gick Biddy bort förra året men hans konto, som har över en halv miljon följare, finns kvar.

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för gratis guider, inspiration och fler artiklar om resor!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!